USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

До волинських «янголят» завітав Мікі Маус. ФОТОРЕПОРТАЖ

5 Квітня 2014 12:25
Дітям, які страждають аутизмом, влаштували справжнє свято з подарунками та улюбленими героями казок.
Так, у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі священнослужителі та волонтери організували розважальний захід для маленьких вихованців ВОГО «Янголята» та їх батьків.
«Ангельський світ – таємний та особливий, але він – добрий. Христос сказав: «Будьте як діти». Я вірю, що зовсім незабаром ви побачите хороші зміни у вашому житті. Повірте, ці дітки унікальні і я точно знаю, що вони принесуть багато радості, як для вас, так і для держави. Повірте, вони мають особливу Богом дану долю, і з Божою поміччю вони будуть щасливі. Прийде ще час, коли ми – священики будемо їх вінчати», - звернувся до батьків особливих діток голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Священики подарували дітям примірник «Православного букваря» та шоколадки, а матерям роздали іконки Волинської Божої Матері: «На цій іконці зображена також мама. Це – ненька, яка була поряд із своїм Сином від початку і до кінця. Тільки мати знає, що таке молитися над колискою хворої дитини», - сказав Валентин Марчук. Разом з тим хлопці та дівчата із православного волонтерського молодіжного руху «Омофор» підготували для малят, які страждають аутизмом, цікаву та насичену програму. Так, діти зустрілися з велетенським Мікі Маусом, бавилися із мильними бульбашками та гралися в динамічні ігри.
Також дорослі та малеча змогли взяти участь у майстер-класах із різноманітних видів декоративно-прикладного мистецтва, які для них провели волонтери.

Священнослужителі вручили організації примірник та роздали дітям у благословення. Діти отримали також і солодкі подарунки.
«Нехай Господь благословить усіх та дасть бажання жити, творити та радіти життю. Нехай Боже благословення завжди буде з вами», - благословив дітей та батьків секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
Довідково:
Аути́зм (грец. autos — «сам»; аутизм — «занурення в себе») — вроджене психічне захворювання, що характеризується нездатністю хворого до взаємодії із зовнішнім світом — і виникаючими з цього факту порушеннями в соціалізації. Хворий типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією; проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані «острівці знання» — області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus