USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«До зброї». Волинські репери долучилися до створення треку про ЗСУ та спротив українців. Відео

31 Березня 2022 18:49
Репери з усіх регіонів України, й Волині зокрема, об'єдналися та записали спільний трек «До зброї», присвячений Збройним силам України. Виконавці у спільному треку закликають до рішучого спротиву, демонструвати силу та єдність нації вільних людей. Таким чином артисти демонструють свою солідарність з українськими воїнами, які боронять нашу землю на фронті. Репери ж борються з агресором на ще й на інформаційному та культурному фронтах.

Над проєктом працювали 18 артистів, серед яких шістнадять реп-виконавців, бітмейкер Lester та саундпродюсер – Альф. У треці «До зброї» звучать репери PVNCH, Tru Myself, Шершень, Хитрий Лис, Лірик, Zombo, Довгий Пес, Змій Львівський, Кобзар, НЕформат, Alexjazz, KEYSEE, C23, Lester, серед яких і волиняни ХЛОПЕЦЬ, Денні Дельта, Masta Malione і Альф.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини саундпродоюсер Тарас Сватула (Альф), завдання в артистів було не з простих – в короткий термін створити максимально якісний музичний продукт.

«Лише тричі ми змінювали аранжування. Враховуючи, що частина людей зараз на фронті і не мають змоги зробити якісний запис свого вокалу, вони використовували доступні смартфони, диктофони.

Окремі з них залишаються в регіонах, де відбуваються інтенсивні бої та бомбардування. Чимало артистів не були знайомі особисто та ніколи не перетиналася на творчому шляху. А в процесі створення треку більшість не чули записаних куплетів своїх колег, бо весь робочий процес відбувався дистанційно», – зазначає саундпродюсер Тарас Сватула (Альф).

Відзначимо, що музиканти випустили не лише трек, а й кліп на нього. Окрім самих реперів, до створення візуальної складової проєкту долучилася значна кількість людей, серед яких відомі українські артисти, медики, громадські діячі, волонтери та військові. Кліп являє собою яскраву та правдиву ілюстрацію воєнного сьогодення країни, підсилену потужним вербальним посланням від майстрів українського хіп-хопу.
Репер з Нововолинська Денні Дельта каже, що російським окупантам краще забиратися з України.

«Реп – стиль, який дозволяє виражати думки максимально прямолінійно. Чим він і значно дієвіший та ближчий в часи потрясінь. Тут кожен рядок говорить сам за себе: окупантам краще схаменутися і забиратися з України, бо нічого хорошого їх тут не чекає», – впевнений виконавець.

Він наголошує, що зараз українці не мають права слухати російську музику, адже більшість виконавців ерефії просто мовчать про війну в Україні.

«Розумію, що моя позиція може виглядати надто радикальною, але чи може вона бути іншою в наших реаліях сьогодення? Якщо ти маєш в серці хоча б трохи гуманізму, співпереживання і поважаєш себе як українця, то від музики з-за парєбріка зараз повинно фізично нудити. Тим більше, що майже всі виконавці звідти або тихцем відсиджуються, або без особливого ентузіазму виступають з обережними лозунгами проти ефемерної війни», – каже Денні Дельта.

Натомість репер з Луцька ХЛОПЕЦЬ розповів, що хіп-хоп виконавці відчували: їм потрібно щось сказати та реперським ком’юніті внести лепту в боротьбу з російськими загарбниками на культурному фронті.

«Наш трек та відео можна оцінювати як контрпропаганду на культурному та медійному рівні. Тому ми всі й зібралися для його запису, хоча кожен записував свій куплет у своєму місті. Кожен «сказав» кілька слів і вийшов трек», – розповів ХЛОПЕЦЬ.

Він також вважає, що російську музику ні зараз, ні протягом останніх восьми років не варто було слухати.

«За вісім років людям не дійшло, що потрібно максимально обмежувати російську музику, яка, на жаль, стала народною, адже грає з колонок, з приймачів, на кухнях, у магазинах. Якщо після повномасштабного вторгнення Росії в Україну люди продовжують слухати російську музику, то як до них достукатися? Вони просто підтримують окупанта. Ця схема дуже просто працює. Ти слухаєш їх на офіційних майданчиках, з твого прослуховування їм приходить роялті, вони виводять гроші і платять податки в Росії. Натомість всі ми знаємо, на що тратить гроші Росія – на армію, яка сіє смерть на нашій землі. Всі, хто слухає російську музику зараз, підтримують окупантів та вбивство наших співвітчизників», – вважає ХЛОПЕЦЬ.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Serg Показати IP 31 Березня 2022 19:21
ЗСУ, ЗСУ ти мочи москаля...
Стелс Показати IP 31 Березня 2022 23:39
Ото поможуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus