USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

До Білорусі не пустили майже 4 кілограми «поліського золота»

9 Жовтня 2009 15:49
Контрабанду бурштину викрили вчора співробітники Держприкордонслужби та працівники митниці на Рівненщині. Про це інформують «Волинські Новини».
Як повідомив начальник прес-служби, прес-секретар начальника луцького прикордонного загону майор Олег Личковський, близько опівночі в пункт пропуску «Городище» прибув рейсовий автобус «Ікарус», який прямував з Рівного до Мінська. Під час спільного прикордонно-митного огляду в одного з подорожуючих, 38-річного жителя Рівненської області, працівники пункту пропуску знайшли майже 4 кілограми каміння бурштину, про які мандрівник не згадав під час декларування.
Наразі встановлюється вартість самоцвітів, які передали в митницю. Щодо їх власника працівниками оформлено документи про порушення митних правил.
З початку року на цій ділянці кордону це вже п’ятий випадок контрабанди бурштину, який в регіоні також називають «поліським золотом». Перевозять його переважно рейсовими автобусами та залізницею. Найбільша партія бурштину вилученого прикордонниками Луцького загону становила понад 13 кілограмів
Вартість видобутого у Рівненській області так званими «чорними копачами» каміння за рубежем суттєво зростає. За ним, за оцінками експертів, особливо полють перекупники з Польщі та Прибалтики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2009 16:05
4 кілограми? Та їх сотнями вивозять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus