USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До Луцька привезуть корону короля Данила Галицького

27 Березня 2009 09:48
У Музеї Волинської ікони лучани зможуть побачити на власні очі відтворену українськими ювелірами корону короля Данила Галицького. Про це «Волинським Новинам» повідомили у головному управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
У Софїї Київській відкрилася виставка, на якій представлені копії найцінніших реліквій Київської Русі – корони короля Данила Галицького та Чудотворної ікони Холмської Богородиці.
«Наприкінці минулого року в «Кур’єрі 7 муз» ми розмістили інформацію про експонування у палаці Потоцьких у Львові відтвореної українськими ювелірами корони короля Данила Романовича і запропонували показати у Луцьку не лише корону, але й Чудотворну ікону Холмської Богородиці як реліквії держави Романовичів», – розповів заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Василь Ворон.
«Ми вдячні львівському меценату панові Ігорю Жуку за те, що він прислухався до наших побажань, а директору обласного краєзнавчого музею Анатолію Силюку та директору Музею волинської ікони Тетяні Єлисєєвій за готовність показати обидві реліквії держави Романовичів після завершення виставки в Софії Київській», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus