USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Добкін порівняв себе з піратом і розповів про арештований ром

5 Серпня 2017 02:27
Печерський райсуд Києва заарештував 2 автомобіля, 2 будинки, земельну ділянку і винний погреб нардепа з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді Галини Матійчук, передають "Українські новини".

Згідно з ним, досудовим розслідуванням встановлено, що Добкін у змові зі спільниками шляхом обману допоміг третім особам привласнити земельні ділянки площею майже 78 га в Харкові. Цим він завдав збитків місцевій громаді на загальну суму 227 млн гривень.

На судовому засіданні слідчий зазначив, що інкримінованої депутату статтею Кримінального кодексу передбачено покарання з конфіскацією майна, а значить, на це майно необхідно накласти арешт, щоб в подальшому мати можливість виконати цю норму.

Суд повністю задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і наклав арешт на володіння Добкіна.

Зокрема, заарештовано 2 житлових будинки загальною площею 1 136,9 кв. м, а також винний погреб загальною площею 195,4 кв. м.

Крім того, заарештовані 2 автомобілі Toyota Land Cruiser 2007 і 2013 років випуску і земельну ділянку площею 0,0083 га.

Тим часом, Добкін не розуміє, яку земельну ділянку в нього арештовано, пише Українська правда.

"Ні в мене, ні в моєї сім'ї у власності немає ні одного квадратного метра землі на території міста Харків. Треба розбиратися, що потрапило у рішення суду", - сказав він.

На питання, чи суд арештував усе майно, Добкін відповів: "У мене ще є консервація, є велосипеди, є дві нирки".

"Я не знаю, що треба ГПУ, яка звинувачує мене у вигаданих злочинах, де доказова база нуль, немає постраждалих. Проте вже є дозвіл на арешт, вже з мене, як з сомалійського пірата, брали викуп, який заплатили мої товариші. Тепер вони зазіхнули на моє майно, не залишили в спокої і погреб. Знаєте, пірати ж без рому жити не можуть. А в мене є там пляшок 20-30 рому", - сказав він.

Добкін заявив, що вважає себе постраждалим і, що ні він, ні його захисники ще не бачили рішення суду про арешт.

"Я вважаю себе в цій справі постраждалим, бо вони в мене час від часу щось відбирають: то машини, то погреб, то будинок. Відібрали у моїх товаришів гроші", - сказав Добкін, пообіцявши слідчім швидку відповідь.

Як відомо, 15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна і встановив заставу в розмірі 50 млн гривень.

В діях нардепа правоохоронці бачать ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Депутат Ради Вадим Новинський (ОБ) і колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков внесли заставу за Добкіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 5 Серпня 2017 09:07
Заказуха 100%, че тут не понятно. Пошумят месяцок, потом Юга обделается как обычно, да и все. Ну залог конечно не вернут...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus