USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Доброго вечора, ми з України!». На Волині в обіг ввели марку, присвячену «тракторним військам»

28 Липня 2022 14:04
На Волині погасили поштову марку «Доброго вечора, ми з України!». Захід відбувся у символічному місці в Луцьку – в Музеї військової техніки.

Нагадаємо, дизайн марки обирали українці, проголосувавши в опитуванні у «Дії», де взяли участь 834 тисячі осіб. Цього разу перемогло зображення, присвячене «тракторним військам»: на ньому намальований український трактор, який тягне трофейний танк окупанта.

Як розповів директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, марку випустили накладом 5 мільйонів примірників: 3 мільйони марок – для відправлень територією України, ще 2 мільйони – міжнародні марки. Авторкою ілюстрації стала Анастасія Бондарець. Під час електронного голосування за цей варіант проголосували 340 тисяч українців.
«Випадки, коли сільськогосподарська техніка відбуксировувала трофейні танки, траплялися з перших днів війни. Це почалося в Миколаївській області, а далі це відбувалося в інших регіонах України, коли наші українці всю російську техніку, яка була пошкоджена, буксирували, ремонтували і передавали ЗСУ. Фото і відео, як український трактор тягне російський танк чи бронемашину облетіли увесь світ. Протягом перших місяців повномасштабного вторгнення сотні одиниць російської техніки були відбуксировані і стали трофейними. У Великій Британії навіть жартують, що наші аграрії стали за один місяць війни п’ятою армією Європи, адже кількість зібраної таким чином бронетехніки перевершила кількість техніки, яка стоїть на озброєнні у Британії», – розповів він.
Директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук додає: така подія презентує як їх музей, так і «Укрпошту», яка таким чином кепкує з ворога. З його слів, музей зараз користується популярністю у відвідувачів. Нині тут експонується 56 зразків техніки, яка є на озброєнні українського війська.
На спецпогашення марки запросили і представника «тракторних військ», як сьогодні жартома називають аграріїв. Заступник директора СГПП «Несвіч» Юрій Кучера розповів: крім безпосередньої роботи на полях, з перших днів волинські аграрії долучилися до допомоги ЗСУ навіть у тилу.

«Сьогодні вибрана така локація цікава, бо крім того, що ми допомагаємо державі отримати прибуток, війна змусила нас працювати і допомагати з ремонтом військової техніки. Сьогодні ЗСУ роблять все для того, щоб ми могли зібратися під спокійним волинським небом», – додав він.
24 липня – День української державності та День хрещення Київської Русі. З цим святом привітали присутніх і голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко та очільник Волинської обласної ради Григорій Недопад. До слова, голова облради нагадав, що українські науковці мають підстави вважати, що саме на Волині, у селі Будятичі, народився князь Володимир Великий, хреститель Київської Русі.
Також до всіх звернувся і секретар НСЖУ, заступник командира з морально-психологічного забезпечення Луцького батальйону тероборони Володимир Данилюк.

«Не вірте російським фейкам про нашу бригаду, вона перебуває на своїх позиціях і виконує всі покладені на неї завдання. Хочу побажати, щоб розбиті російські танки були тільки експонатами у цьому музеї, а наша мирна сільгосптехніка на всій території України, в кордонах 1991 року, виконувала своє мирне призначення», – наголосив він.
Марка «Доброго вечора, ми з України!» – четверта марка «Укрпошти», яку випустили у воєнний час. Першу марку презентували 12 квітня. На ній зображений український військовий на березі, а в морі – російський воєнний корабель. Судном виявився крейсер «Москва», який затонув біля берегів Севастополя 14 квітня.

Читати ще: У Луцьку презентували марку «Русскій воєнний корабль ... ВСЬО!»

Цей збіг обставин спричинив небувалий ажіотаж: до відділень вишикувалися черги, а останні 30 тисяч марок, які «Укрпошта» продавала через інтернет-майданчик, розкупили за 5 хвилин після старту продажів. Урешті анонсували випуск другої серії марок про потоплений крейсер: «Русскій воєнний корабль... ВСЬО!». Її продаж стартував 23 травня у День морської піхоти.

Читати ще: «Мрія» на українській марці, ескіз якої створила 11-річна волинянка, облетить увесь світ

Наступну марку присвятили українській «Мрії» – знищеному окупантами найбільшому у світі літакові, аналогів якого не було. Авторкою малюнка є одинадцятирічна Софійка Кравчук з Любомля.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
112233 Показати IP 28 Липня 2022 17:22
Заступник директора СГПП «Несвіч» Юрій Кучер - КУЧЕРА він завжди був.
Jek Показати IP 28 Липня 2022 19:37
А також Юрій Володимирович Безпятко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus