USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Добровольців у Луцьку визнали учасниками бойових дій

30 Листопада 2016 11:35
Частина з бійців, які воювали в зоні АТО, через різні юридичні перепони не можуть отримати статус учасників бойових дій. Депутати Луцької міської ради прийняли рішення визнати добровольців особами, які брали участь у бойових діях на сході, та поширити на них дію міських програм підтримки учасників АТО. Це рішення поширюється, звичайно, лише на території міста.

За відповідний проект рішення проголосували депутати під час пленарного засідання чергової 15 сесії Луцької міської ради.

На жаль, деякі добровольці не визнані на державному рівні воїнами АТО. Втім, вже є практика в містах України, де на місцевому рівні ухвалюють таке визнання. Зокрема, йдеться про бійців Добровольчого українського корпусу та добровольчих батальйонів «Азов», «Донбас», «Айдар». Є випадки, коли люди з певних причин не отримали статус учасників бойових дій, бо воювали ще до моменту легалізації формувань, або ж були втрачені документи, але свідки, у тому числі й командири готові підтвердити участь таких бійців в бойових діях.

На добровольців хочуть поширити дію міських програм, спрямованих на підтримку учасників бойових дій. Зокрема, як повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко, воїни-добровольці зможуть брати участь у програмі купівлі житла 50 на 50, окрім того на них також поширюватиметься дія соціальної програми в частині оздоровлення та психологічної реабілітації. Також депутати звернуться до облради, президента та Верховної Ради з закликом ухвалити аналогічні рішення на державному рівні.

Для того, аби офіційно визнати добровольців учасниками бойових дій, у місті створять спеціальну комісію з числа депутатів, бійців АТО. Представник полку «Азов» Андрій Дяченко запевнив, що цей прокт рішення стосується невеликої когорти людей, яких у Луцьку буде хіба декілька десятків. Він також переконує: комісія буде контролювати, аби цей статус не отримували «військові туристи».

Депутат міської ради Григорій Пустовіт зауважив: рішення міської ради, на жаль, дає лише проміжний статус. Але для того, щоб стати повноцінними учасниками бойових дій, і отримувати усі пільги, передбачені Законом «Про статус ветеранів війни», їм доведеться все-таки добиватися аналогічних рішень на загальнодержавному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Цікаво Показати IP 30 Листопада 2016 12:26
Ну ось ВИЗНАЛИ але чи є юристи або хоч трошки розумні дупутати серед тих, що голосували за це рішення??? Ну зрозуміло Данильчук штовхав рішення щоб отримати преференції як для себе так і для тих хто в майбутньому можливо буде його підтримувати на виборах. Але таких як Данильчук туристів тоді було десятки і навіть сотні які ще до активних бойових дій поїхали прапорами помагхати а як почали стріляти ПОВТІКАЛИ... Які біля зброї робили тільки селфі.. Так Павло??? то по такій логіці статусу заслуговують і місцеві жителі які і зараз під обстрілами а дехто приїхав на Волинь, волонтери які повтрачали машини і в найбільш буремні дні НЕ БОЯЛИСЬ ЇХАТИ НА ПЕРЕДОВУ.... ТО ЩО ЇМ ДУПУТАТИ?
замполіт Кобилинськи Показати IP 30 Листопада 2016 12:36
І прошу оформитись в спілку за квартирами
До депутатів Показати IP 30 Листопада 2016 12:43
А, якщо не ДУК, не ПС, не добробати, що тоді? І, з яких підстав, пан Андрій ("АЗОВ") вирішив, що нас у Луцьку ( і чому тільки у Луцьку, хоча це рішення Луцьких обранців) декілька десяткіів? Критерній оцінки "воювали"... А в який період? Тиждень, місяць, квартал, пів-року чи більше... В якому секторі... Які обов*язки безпосередньо виконував.... Хто крім командирів (свідків) підтвердить... І питань дуже-дуже багато. Хто взагалі формує у Луцьку дані списки, які потрібні документи (свідчення, фото, відео, розповіді, підтвердження владних структур із зони АТО, тих людей (військових), яких збирали після Іловайського котла по всій Донеччині, слідчих підрозділів правоохоронних органів Дніпропетровщини, Запорізької та Донецької областей, куди доставляли певні категорії затриманих сєпапрів) і багато-багато іншого, про, що Ви шановні, депутати і не підозрюєте. То ж, як Ви будете приймати рішення. Цікаво поспостерігати за процесом, бажано, щоб ЗМІ не стояли осторонь, для громади, це - важливо!
До до депутатів Показати IP 30 Листопада 2016 15:02
На даному етапі розвитку українського суспільства видано 250 000 посвідчень. З них хто реально приймав участь в дія 30 діб і більше не більше 50 тисяч. Но на цьому бренді учасник ато можна не погано жити впринципі
Доброволець Показати IP 1 Грудня 2016 20:12
Цікаво спостерігати за масою паніки яка відбувається навколо даного рішення міськ. ради, але паніку в основному піднімають кому муляє око те, що добровольців саме визнали що для нас дуже важливо, бо деякі там майори запасу мвс кричать що на них такі пільги не поширюються, а я би сказав більше, ***** вам на лопаті жебракам як писав класик, такі майори на протязі свого військового туризму як вони стверджують до Широкіно отримували фіксовану заробітню плату, отримували форму, спорядження, зброю і таке інше. А добровольці все купували за свої гроші і зброю здобували в боях ціною своїх життів, і зарплату на протязі всього часу не отримували як мусора і близькі до них підлабузники які тепер репитують про той же військовий туризм, і вимагають від нас знаходитися в рамках які вони нам поставлять. З якого дива спитаю я вас? Такі люди які зараз роблять з цього проблему і розводять тут паніку це ті хто і є тими військовими туристами, але уже визнаними і з возиком нагород та пільг, і посвідченнями майорів запасу, які бачать що хтось отримав хоч і по праву але все таки більше ніж вони хоча це більше доволі умовне, тому їх це і пече. Воно ж так класно виходить катнувся в Широкіно на місяць другий дали майора запасу, приїхав додому ще визнали його добровольцем, типу ну він же в льосі від воєнкомату не ховався значить доброволець, герой, просто на ньому одному весь ДАП тримався. Слідуючий крок дорогі лучани, на слідуюче засідання міської ради прийдуть сбушники і будуть казати що вони добровольці від путіна святий грааль боронили тому їх треба внести до кола святих, а ще на слідуюче засідання прийдуть митники і будуть вимагати збудувати їм монумент за жертовність до України і порятунок галактики і проявлений героїзм в ситуації коли на ягодинському переході на них напав 3 рейх якій прямо в них на очах повстав з мертвих, і коли уже вони з останнім набоєм відбилися від нацистів тут їх сам нечистий спокушав взяти хабар а вони відмовились. Тому стьоб стьобом але дорогі лучани своїх героїв треба визнавати а головне уже тут в тилу боронити від отаких різного калібру позерів, тому що вони вас боронили на сході від орків. А по суті бачив вище в коментах багато хто переживає що дадуть статус добровольців різним ідіотам, не хвилюйтесь як що ніхто не буде втручатися в створення комісії (це я про майорів запасу і їхніх підстилок) то ніякі данильчукі і лімалі цих статусів не отримають хіба веслом по пиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus