USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Добровольчі батальйони створили свій «генштаб»

19 Лютого 2015 08:18
В Україні створили координаційний штаб добровольчих батальйонів. Про це повідомив у середу ввечері під час прес-конференції у Дніпропетровську народний депутат і командир добровольчого батальйону спецпризначення Нацгвардії «Донбас» Семен Семенченко, - повідомляє «Радіо Свобода».

З його слів, «події останніх тижнів, останніх місяців показують нездатність особового складу Генштабу адекватно керувати військами».

«З метою збереження незалежності України, повернення відчужених територій, боротьби з корупцією, наведення ладу у країні, допомоги президентові України в цей нелегкий час ми ухвалили рішення створити об’єднаний штаб українських добровольчих батальйонів. Ми підписали декларацію, вона відкрита для підписання добровольчими підрозділами і волонтерськими організаціями», – сказав Семенченко.

Під меморандумом нової структури вже поставили підписи керівники батальйонів «Кривбас», «Донбас», «Полтава», «Придніпров’я», «Січеслав», 20-го батальйону територіальної оборони, 37-ї ОМБ, об’єднання афганців «Гідність і воля», Автомайдану, ДУК «Правий сектор» тощо.

Як заявив Семенченко, нова структура допоможе добровольчим об’єднанням у координації зусиль, зокрема, для обміну розвідданими, розробки планів спільних військових операцій тощо. Водночас Семенченко зауважив, що разом із однодумцями наполягатиме на зміні керівництва Генерального штабу.

«Ми закликаємо передусім президента України Петра Олексійовича Порошенка підтримати нашу ініціативу. І друге – ми закликаємо змінити керівництво Генерального штабу… 25-го числа ми збираємось, виробляємо спільну позицію і представляємо її Верховній Раді», – зазначив Семенченко.

Він також додав, що українські бійці не повинні «гинути через неграмотність, некомпетентність і безвідповідальність інших людей» і мають «стояти один за одного».

Останніми днями, після укладення чергових мінських домовленостей із вимогою чергового припинення вогню, проросійські сепаратисти і російські війська в Україні продовжили порушувати їх, зокрема, навколо Дебальцева і врешті окупували сьогодні це місто, змусивши українські сили залишити його.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus