USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ветеранів АТО, які захищали селян від рейдерів, побили поліція та Нацгвардія

27 Червня 2017 23:32
Добровольців з внутрішнього корпусу батальйону "Донбас", які захищали фермерів на Кіровоградщині від рейдерського захоплення земель, побили бійці Нацгвардії.

Про це пишуть очевидці подій у соцмережах.

Як повідомляє Юрій Зубар, декілька днів тому до хлопців з внутрішнього корпусу батальйону "Донбас" звернулись фермери Кіровоградської області про те, що в них рейдерським способом намагаються захопити врожаї та присвоїти їх земельні паї.

27 червня до добровольців приїхали близько 200 нацгвардійців зі зброєю, в бронежилетах та балаклавах.

Одразу почали вимагати проїхати з ними в автозаці. Відмовились представлятись та назвати причину затримання.

Далі хлопців без пояснень почали бити і пакувати в автозаки. Хлопці силового опору не чинили, але без адвокату чи пояснення причин відмовлялись їхати.

Після того, як автобус з затриманими доїхав до заправки, його заблокували місцеві активісти. Приїхали адвокати та швидка, щоб надати допомогу потерпілим.
Більше про це пише колишній боєць "Донбасу" Євген Шевченко. Подаємо його допис без змін:

"У Кіровоградський області власник фермерського господарства раптом дізнався, що він вже не є власником. Тому що він начебто подарував (!) увесь свій бізнес невідомій особі, яка швидко змінила власників у реєстрі, опісля чого потягом кількох днів відбулася ще одна угода, цього разу вже купівлі-продажу. Так, це типове рейдерство часів Януковича.

Обурені зухвалістю рейдерів законні власники подали заяви в усі можливі інстанції, але потрібна була лиш одна річ - експертиза підпису. Прокуратура області її дуже швидко провела та висновок вразив - він підтвердив достовірність підпису! А от друга експертиза, яка паралельно робилася у Київському інституті судової експертизи (без допомоги прокурорів), надала зворотній висновок - що підписи було підроблено.

Начебто усе - кінець історії. Та насправді це був тільки початок. Незважаючи на рішення судових експертиз та судових інстанцій, рейдери з охоронної компанії "Борисфен" (місто Дніпро), яку контролює народний депутат від НФ Юрій Береза, у кількості 50 чоловік спробували захопити головний офіс підприємства та повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом 2-х (!!!) годин. Приїхали, коли селяни самотужки розбили вщент тітушок і 31 особу затримали власноруч.

Ветерани війни за незалежність вирішили прийти на допомогу людям і взяли на себе функцію поліції - стали на захист справедливості та букви Закону.

Як відбувалися подальші події, можно було б легко уявити за часів Януковича, але не сьогодні, коли ми пройшли Революцію Гідності, коли в країні триває війна...

Сьогодні вдень власника під приводом надати свідчення викликали до прокуратури і дві години примушували відмовитися від допомоги ветеранів. Зрештою серце старшої людини не витримало і його забрала швидка з інфарктом. Наразі він перебуває у важкому стані в лікарні.

Тим часом за особистою командою міністра МВС Авакова у невеличке село Бережинка було стягнуто підрозділи Національної гвардії та спецпідрозділи поліції, які без жодних пояснень почали арештовувати та бити ветеранів і селян, які стали на захист своєї землі. Били усіх без розбору - у тому числі, жінок. Наразі близько 20 з них госпіталізовано у місцеву лікарню із травмами різної ступені важкості.

Затриманих ветеранів під час обшуку було пограбовано - усі наявні гроші, а також документи було конфісковано без жодного (!) протоколу. Потім їх намагалися вивезти в Умань, але на кордоні області місцеві заблокували автобус. Поліцаї погрожувализброєю, але ніхто не відступив. На місце прибув губернатор області.

Поліція була вимушена відпустити усіх затриманих. Прибуло керівництво обласної поліції, але вони не змогли пояснити, з якої причини ветеранів і селян було спочатку побито, а потім - затримано та пограбовано. Отже, маємо:

- жодних обвинувачень не пред'явлено;

- статус заарештованих чи підозрюваних також не озвучено;

- де ділися особисті гроші та документи - невідомо;

- чому і який саме підрозділ поліції чи Національної гвардії це робив і за яким наказом - нікому з керівництва області невідомо;

- з якою метою затриманих намагалися вивезти у сусідню область і який був кінцевий пункт призначення - невідомо".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Петро Показати IP 28 Червня 2017 00:04
3,14дороги Рюкзакова зовсім розперезались, скільки разів вже наголошувалося що за Сабаковим давно тюрма ридає, але ПОПа своїх не знає?
V. Показати IP 28 Червня 2017 00:58
Зазвичай так не висловлююсь, але як за*бало це *лядство. До чого ж тупий народ, якщо одні інших луплять і не розуміють що завтра з ними так само будуть робити. Скільки можна один з одного шкуру дерти... І скрізь те саме на ринку ой беріть свіжесеньке а вже їсти не можна, на дорозі всі пруться як в останній день світу, ніхто не пропустить, всі поспішають, в лікарні поки не підмажеш не поїдеш, ця конкретна ситуація – зрозуміло що скоти зверху за великі гроші таке роблять, але ж виконавці за копійки таких самих як вони пресуюсь...
Олександр Показати IP 28 Червня 2017 03:01
ПрокуратЮра у всй соїй красі. Аваківська наволоч у всій своїй красі! Парашенко завершив повну узурпацію влади! Все готово до прихватизації землі! Олігархи - найлютіщі вороги України! Слава нації - смерть олігархам!
влад Показати IP 28 Червня 2017 03:49
господи доки ще миповиннитерпити коли люд прокинеться коли зможем гнати їх, а цим нелюдям яки сьогодни топтали наших побратимив платимо ми
Цея Показати IP 28 Червня 2017 07:38
Такого курвисиньства нині ніхто не сподівався. Але те що роблять в Україні чужинці на чолі з хорошенками, ройсманами і москалями а-фак-овими це вже досить і настав час, щоб робити і зробити порядок ВІДНОВА. Цікаво як буде себе вести Луценко після побаченого? Хорошенка повинні позбавити всякіх прав і то вже від нині. Тих в поліцийних і гвардийських формах відразу треба перегнати до тюрем і то на не менше ніж на 15 років. Вони били тих кого мають захищати.
Сянько Показати IP 28 Червня 2017 08:42
З Днем Конституції,українці!
ігор збідований Показати IP 28 Червня 2017 08:46
Пора заводити нові кримінальні на всіх реформованих ментів разом з аваковим за розгін мирних демонстрантів ,за розін блокади донбасу за рогін мирних демонстранів 31 травня коли зірвали гранату ,за розігн оун жосткий та закожне жостке поводження рехфармованого м**ора та застосування сили ,так само як на беркут який розганяв мирних студентів ,але це мусить робити трибунал майдану а не продажні суді та алкаші прокурори
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 28 Червня 2017 09:27
Поліцейська держава. Рейдерські правоохоронні органи: Скорумповані суди. Прокуратура у "системі" організованої злочинності. СБУ - священна корова, котра працює на власну пащу. Державна центральна і місцева влада "нічого не помічають".
Ірина Показати IP 28 Червня 2017 09:36
А ви уявіть,що буде,коли знімуть мораторій на продаж землі,чого вони зараз так прагнуть.Багато хто дізнається,що земля вже йому не належить!
Саня Показати IP 28 Червня 2017 09:54
Как в фильмах про фашистов.
свідомий Показати IP 28 Червня 2017 13:35
А чому стільки обурення це ж нацгвардія набрана в тому числі з майданівців рейдери - Дніпропетровська охоронна фірма яка під час майдану сформувала аж три сотні і професійно разом з правим сектором палили і били тодішніх правоохоронців. Діяли всі за командою Авакова шанованого вами коменданта майдану під процесуальним керівництвом прокуратури яку очолює ще один знаменитий революціонер Юга. Коли в чотирнацятому році аваковці пашинці парубійці "віджимали" землі і техніку в Донецькій і Луганській області всіх все влаштовувало. Коли "добровольці"спалили одного фермера під сватовим іншого айдарівці катали в багажнику тримали в коптільні катували примушуючи переписати бізнес всі мовчали . Коли російськомовні члени правого сектору один взагалі чеченець мусульманин приїхали на Волинь і керуючись "революційною" доцільністю палили комбайни "Ратнівського аграрія" намагались відібрати землю і техніку плюючи на інтеси місцевих мешканців ви з захопленням плескали в долоні тихо радіючи такій махновщині.Раділи коли зривались заправки і горіла нафтобаза під києвом запалена хлопцями ще одного шепелявого коменданта з костопільщини. А тепер от обурення. Все закономірно від безкарності апетити ростуть і скоро дійде черга і до тих, хто заохочував мовчазною згодою чи висловлюваннями такі "революційні" дії вимагав поза правовим полем бити відбирати приватну власність у "не таких" чи у тих хто "не тих чи не те" підтримував. Запамятайте з таким підходом рано чи пізно і ви станете "не такими" і прийдуть до вас. І не тому що ви погані, просто ті інші, яких ви травили вже закінчаться. Якщо кожен замислиться над власною поведінкою думками висловлюваннями навіть в простих побутових ситуаціях, житиме за заповідями Божими і навіть в думках не допускатиме наруги над ближнім ті події які зараз відбуваються ніколи більше не зможуть відбутися в реальності.
Вадим Показати IP 28 Червня 2017 18:39
Хтось може пояснити, а де підтвердження, що то ветерани АТО? може хоч одне прізвище десь? Я на відео лише бачу як поліція заарештовує озброєних людей! Зараз всі накричать, що я зрадник, але все ж таки, то їх робота! Чому якщо йде людина з ножем по вулиці, то її треба заарештувати, а якщо ця людина купила футболку "Донбас", то її трогати не можна?
олексій Показати IP 28 Червня 2017 20:30
це просто пі......А ну да яж на Україні живу
Анатоль_ Показати IP 28 Червня 2017 23:26
Може так треба було! Начальству видніше!
ТТ Показати IP 28 Червня 2017 23:35
за шо ти Вытя НАС кинув на призволяще, а ну да выда кровы забоявся не те шо теперишны уже ничого ы ничим не злякаэш...
Читач Показати IP 29 Червня 2017 08:33
Мвс - Це Імунна підсистема - Системи - Мутанта " Совок ( Олігархат ) Мвс ніколи не служило народу ! а було і є Особистою Армією Влади.
Пегас Показати IP 29 Червня 2017 11:05
Доки це беззаконня буде тривати. Нацгвардія та поліція перевищили свої службові повноваження. У нас не країна, а якесь бандитське угрупування, з врахуванням верхнього ешелону влади, з якої і даються вказівки. Порушення Конвенції захисту прав та сводоби людини видно чітко. за такий злочин проти громадянина України відповідальні мають нести покарання
Пегас Показати IP 29 Червня 2017 11:13
Ганьба владі та беззаконню! У нас рекетирство, бандитизм та злодії в законі , повна бездіяльність влади та вияв халатності, приниження прав і свобод людини, авторитаризм. Нелюди і зловмисники !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus