USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Дочасне старіння та проблеми з серцем: вчені розповіли, що буде з тілом людини на Марсі

4 Вересня 2022 00:48
Вчені з Австралійського національного університету провели моделювання, яке показало, як тіло людини поводитиметься на Марсі.

Про це пише ТСН з посиланням на The Grunge.

Проживання на Червоній планеті може бути достатнім, щоб спричинити серцевий напад або принаймні серйозно збільшити ризик його виникнення.

Як зазначають вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, тривале перебування у відкритому космосі справді може призвести до виснаження серцево-судинної системи. Це пов'язано з токсичною комбінацією радіації та відсутності гравітації, що ускладнює роботу системи кровообігу.

«Ми знаємо, що подорож на Марс займає від шести до семи місяців, і це може призвести до зміни структури ваших кровоносних судин або сили вашого серця через невагомість, що виникає в результаті космічної подорожі», – заявив учений Ван Лун.

Гравітація грає величезну роль у здатності організму відновлювати кісткову тканину, функції кісток і клітин. За її відсутність рутинні завдання, які організм зазвичай виконує для збереження цілісності кісткових клітин та кісткової тканини, не завжди виконуються. За даними Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, це призводить до значної втрати кісткової маси.

На відміну від Землі, яка природно має магнітосферу, що захищає нас від радіаційних частинок, Червона планета не має природного бар'єра захисту. Це означає, що життя в умовах невагомості може призвести до досить сильних сонячних опіків для тих, хто проживатиме на марсіанському ґрунті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus