USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Договірні матчі у Вірменії організовували 25 українців, серед них – колишні «волиняни»

5 Липня 2020 15:16
Другий за силою дивізіон чемпіонату Вірменії, Перша ліга, завершено достроково через скандал з договірними матчами, а з 58 дискваліфікованих осіб 45 довічно заборонили займатися будь-якою футбольною діяльністю.

Про це повідомляє Федерація футболу Вірменії, пише Сhampion.

Серед футболістів, тренерів і функціонерів виявилася велика кількість громадян України, а саме 25 осіб, з яких 20 ніколи не зможуть займатися будь-якою футбольної діяльністю.

Йшлося про договірні матчі таких команд: «Арагац», «Торпедо», «Масис», «Локомотив» і «Єреван».

Серед цих гравців є чимало ексфутболістів української Прем’єр-ліги. Наприклад, довічно усунули від футбольної діяльності екскоуча київського «Арсеналу» Сергія Литовченка та експівзахисника молодіжної збірної України і "Волині« Олега Гуменюка (він свого часу погодився виступати в чемпіонаті Криму). Є у списку й колишній тренер «Волині» Анатолій Пісковець, а також ексгравець цього ж клубу Мирослав Деда.
Натомість головний тренер ФК Локомотив Сергій Литовченко стверджує, що Федерація футболу Вірменії не проводила ніякого розслідування, а просто вирішила «лінчувати» їхній клуб, пише Football.ua.

«Таке рішення, як то кажуть, без суду і слідства - для мене це просто шок. Чому нікого з дискваліфікованих не викликали на допит, чому ніякі розслідування не велися? Шестеро людей зібралися в чотирьох стінах і здійснили суд Лінча, я інакше це назвати не можу. Я завжди вважав, що Вірменія - це цивілізована європейська країна, а тут без суду і слідства, ще раз повторюся, нас без будь-яких доказів вирішили покарати», - каже Сергій Литовченко.

«Зараз вихідні, а в понеділок ми збираємо пресконференцію, будемо себе захищати. Я обіцяю, що буду йти до кінця, якщо треба - і в Лозанну піду. Але це все поетапно - спочатку, напевно, в Апеляційний комітет звернемося. Ми збираємося відбілити своє ім'я та ім'я тих хлопців. Взагалі не розумію, за якими критеріями карали людей», - додав він.

Як зазначив також Литовченко, він має великий сумнів, що Федерації футболу Вірменії має повноваження для того, аби дискваліфіковувати пожиттєво футболістів у всьому світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus