USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Вірменії через акції протесту перестали ходити потяги

2 Травня 2018 11:45
Вранці 2 травня в Єревані та в інших містах Вірменії знову почалися акції громадянської непокори. Їх проводять прихильники вірменського опозиційного політика, лідера протестного руху Нікола Пашиняна. Вони вимагають усунення від влади Республіканської партії та призначення опозиційного лідера Нікола Пашиняна прем’єр-міністром.

Як повідомляє Вірменська служба Радіо Свобода, зранку 2 травня демонстранти перекрили транспортне сполучення між столицею країни Єреваном та міжнародним аеропортом «Звартноц». За деякими повідомленнями, працівники аеропорту також приєдналися до протесту. Пасажири різних рейсів йшли в аеропорт пішки з валізами в руках. Літаки не скасовують.

Згодом у Вірменії повністю зупинене залізничне сполучення. «Вся залізниця не працює», – повідомив російському «Інтерфаксу» прес-секретар Південно-Кавказької залізниці Вардан Алоян. Раніше перекрили залізницю з Єревана до Ґюмрі.

Активісти заблокували метро в Єревані. Перекрита більшість головних транспортних артерій міста.


Учасники акцій непокори, серед яких є відомі адвокати, блокували автомобілями вхід в одну з будівель уряду, де розташовані Міністерство освіти і науки, Міністерство культури і Міністерство діаспори.

Хода на чолі з Пашиняном рухається до центру Єревана. Пашинян знову повторив заклик до своїх прихильників не блокувати дороги, що з'єднують Вірменію і Нагірний Карабах, а також дороги, за допомогою яких забезпечують армію. Він також повторив, що його прихильники повинні пропускати автомобілі швидкої допомоги, автомобілі МНС, пожежні автомобілі.

До акцій протесту долучилися працівники заводу мінеральних вод «Бжні», який належить одному з прихильників чинної влади, президенту Федерації футболу Вірменії Рубену Айрапетяну.

Нікол Пашинян має тривалу історію спротиву. Гучний критик уряду та редактор газети отримав семирічний тюремний вирок після того, як його було визнано таким, що допомагав в організації антивладних протестів після перемоги Сержа Сарґсяна на президентських виборах у 2008 році. Тоді десятеро людей загинули і понад 200 були поранені.

Лідер рок-гурту System of a Down Серж Танкян, вірменин за походженням, заявляє про намір приїхати до Вірменії.


Танкян у Facebook направив своє послання «переможним братам і сестрам у Вірменії».

«Мені дуже сумно, що досі я не зміг особисто приєднатися до вас через жахливий вірус, однак я пильно стежив за вами і робив коментарі, коли відчував, що це може щось змінити. Обіцяю скоро бути у Вірменії», - написав він.

Лідер протестного руху Нікола Пашинян після того, як 1 травня республіканська більшість у вірменському парламенті проголосувала проти обрання його на посаду прем’єр-міністра, закликав громадян Вірменії перекривати і блокувати вулиці, метро, залізницю, аеропорт, міждержавні та міжобласні траси і «взагалі все, що тільки можна перекрити». Він закликав також до страйків у навчальних закладах, на підприємствах і в держустановах.



Не блокувати Пашинян закликав лише ті магістралі, які використовуються військовими, а також ведуть до Нагірного Карабаху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 2 Травня 2018 12:26
Танки. Тільки танки. Як в Будапешті в 1956 році.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus