USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Доходить до рукопашної». Силовики проводять обшуки на об'єктах Glusco

11 Березня 2021 16:34
Служба безпеки України та Державна податкова служба проводять масштабну спецоперацію на об’єктах мережі автозаправних станцій Glusco.

Про це повідомило профільне видання enkorr з посиланням на джерела в центральному офісі компанії.

«У нас маски-шоу у всіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження», – заявив співрозмовник видання.

Також він заявив, що силовики вилучають документацію і комп’ютери. Як розповів представник Glusco: «Подекуди доходить до рукопашної».

Як пише видання, обшуки на Glusco проходять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого і 1 березня в рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих 30 січня 2019 року. Йдеться про розслідування за фактами незаконного виробництва, зберігання і транспортування з метою збуту підакцизних товарів, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Згідно з рішенням суду, СБУ і податковій дозволено обшуки і вилучення документів і оргтехніки у ТОВ Глуско Рітейл, з метою відшукання і вилучення речей та документів, пов’язаних з діяльністю ТОВ Глуско Україна і низки підконтрольних їй підприємств.

Повідомляється, що силовикам дозволено вилучити документи (в тому числі – чорнову бухгалтерію) митного оформлення (вантажні митні декларації, контракти, специфікації, транспортний документ (морський коносамент), інвойси, проформа-інвойс, пакувальний лист, сертифікат походження, паспорти якості, документи, що підтверджують вартість товару), договори, контракти, угоди (в тому числі додаткових) і ін.

Компанія Glusco Ukraine є дочірньою структурою Glusco Energy SA (Швейцарія), яка входить до групи Proton Energy Group SA Швейцарська Proton Energy Group – міжнародний трейдер, заснований в 2009 році. У 2016 році компанія стала оператором проекту поставок дизпалива нафтопродуктопроводом Самара – Західний напрямок. Кінцевим бенефіціаром компанії є Нісан Моїсеєв.

У 2017 році журналісти програми Схеми зафіксували Моїсеєва разом з українським олігархом і політиком Віктором Медведчуком в аеропорту Київ (Жуляни). Журналістам вдалося зафіксувати їх загальний приліт до Києва на чартері Медведчука. До цього Моїсеєв спростовував причетність Медведчука до своїх компаній, пише Радіо Свобода.
19 лютого 2021 року Рада національної безпеки та оборони включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 16:42
рейдерство. класика жанру
123 Показати IP 11 Березня 2021 16:51
Звичайний "передєл" сфер впливу
321 Показати IP 11 Березня 2021 18:32
А потім паливо із опломбованих ємностей десь випарується, бо миші стільки не вип'ють.
Ольга Показати IP 11 Березня 2021 19:27
Найближчим часом у нас мережу 7/23 будут ставити на роги, фінансова бульбашка від клівер енд компані
Анонім до Ольга Показати IP 11 Березня 2021 20:58
не виключено
ЗЕбот Показати IP 11 Березня 2021 21:10
Безплатно не мінусуємо. Гроші і біткойни не пахнуть.
Шарій Показати IP 12 Березня 2021 09:22
давіть медведчука, насміхайтеся над ним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus