USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому волинським випускникам відмовляють в реєстрації на ЗНО

6 Лютого 2014 22:00
Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання триватиме до 5 березня.

Про це стало відомо під час прес-конференції з питань підготовки до проведення пробного тестування і реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання сьогодні, 6 лютого.

З моменту початку реєстрації – 3 січня - на Волині до здачі ЗНО зареєструвалися менше 1,3 тисячі осіб. Цього року в Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти очікують близько 8 тисяч волинських випускників.

Директор центру Лариса Середяк повідомила, що вже близько сотні заявників відмовили в реєстрації. Головні причини: відсутність фото або частини обов’язкових документів.

Вона нагадала про те, які документи потрібно підготувати для реєстрації.

Найперше, необхідно завантажити і роздрукувати заяву. Згодом її заповнити та визначитися з предметами, з яких треба пройти тестування (не більше 4).

Для тих, хто не має принтера чи інтернету, або йому потрібна допомога з написанням заяви, в області діє кілька пунктів реєстрації:

1. Волинський інститут економіки та менеджменту (місто Луцьк, вулиця Електроапаратна)

2.Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти (місто Луцьк, вулиця Винниченка, 31)

3. Східноєвропейський національний університет імені Лесі українки (місто Луцьк, проспект Волі, 13)

4. Луцький інститут розвитку людини "Україна" (місто Луцьк, вулиця Карбишева, 2)

5. Ковельський медичний коледж (місто Ковель, вулиця Незалежності, 182).

Потрібно підготувати копію паспорта або свідоцтва про народження (для тих, хто народився після 1 вересня 1979 року. На копії треба написати Згідно з оригіналом (без лапок). Треба ще 2 фотокартки розміром 3х4, копію атестата чи диплома (для випускників попередніх років) або довідку з навчального закладу для випускників 2014 року. Лариса Середяк зазначила, що випускників наступних років не реєструють на здачу тестування.

Для громадян інших держав, які навчаються в Україні необхідно подати копію паспорта та нотаріально завірений переклад документів. До слова, іноземцям віднині не потрібно надавати довідку з міграційної служби.

Якщо ж з-поміж бажаючих здати тестування є особи з вадою слуху чи легкою формою порушення опорно-рухового апарату, це треба також вказати в заяві у спеціальній графі. Тоді цим людям нададуть або сурдоперекладача, або організують тестування в залах на перших поверхах і там, де є пандуси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus