USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Долар США може втратити статус головної валюти світу, – Goldman Sachs

29 Липня 2020 11:42
Агентство Goldman Sachs спрогнозувало, що американський долар може втратити статус резервної світової валюти.

Однією з ознак цього є різке підвищення цін на золото, говориться в публікації Bloomberg, пише Обозреватель.

Стратеги Goldman попередили, що політика Федерального резерву США додатково друкувати долари з метою підтримати економіку під час коронакризи викликає «валютні побоювання», що може покласти край пануванню долара. Інвестори турбуються, що додаткова емісія викличе інфляцію в майбутньому, тож вони будуть змушені відходити від долара і активно купувати золото.

«Золото є останньою інстанцією, особливо в умовах, подібних нинішній, коли уряди знецінюють свої паперові валюти і опускають реальні процентні ставки до рекордних мінімумів», – наводить агентство слова стратегів Goldman.

Наразі, за їхніми словами, «існують реальні побоювання з приводу довговічності долара США як резервної валюти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 29 Липня 2020 16:59
відмова від долара як резервної валюти призведе до масштабної світової економічної кризи. але рано чи пізно це неминуче станеться цей чиряк обовязково прорве. світ повинен шукати інший устрій фінансово-економічних відносин у суспільстві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus