USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Доля п’яти бійців батальйону «Світязь» - невідома

3 Вересня 2014 16:42
Все забезпечення батальйону «Світязь» знищене. А те, чому хлопці опинилися в оточенні – дуже схоже на зраду.

Про це повідомив начальник УМВС області Петро Шпига під час тристоронньої зустрічі з представниками ЗМІ та Самооборони Майдану Волині сьогодні, 3 вересня.

З його слів, окрім батальйону «Світязь» працівники міліції Волині постійно їдуть в зону АТО. Нагадаємо, сьогодні бійці «Світязя» мають повернутися додому. До Луцька їде 32 бійці. 19 з них – поранені, є кульові поранення, осколкові, і всі поранені – контужені. Двоє бійців нині лікуються в Дніпропетровську, адже в них – важкі поранення, вони зараз після операції. Доля п’яти бійців поки не відома. Двоє з них вийшли на зв’язок, однак, на якій саме території вони перебувають – невідомо.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЛУЦЬК ТА ЛЬВІВ, ЗУСТРІЧАЙТЕ СВОЇХ ГЕРОЇВ!», - ПОБРАТИМ-ДОБРОВОЛЕЦЬ

Нагадаємо, днями поховали одного з бійців «Світязя» – підполковника міліції Володимира Іщука.

Крім того, вся амуніція бійців, транспорт – знищені. Виходити з оточення їм доводилося різними шляхами, полями, переодягалися в цивільне.

«Чому вони попали в оточення – питатимемо в керівників, які їх туди направили. З самого початку ця команда була невірною. Це була як зрада. Бо в котел закинули спецпідрозділ міліції, а війська відійшли. Є інформація, що притягнуть до відповідальності людей, які віддавали ці накази», - пояснює він.

Те, що розповіли самі бійці своєму начальнику вражають: бійців закинули в оточення без їжі, без нічого, хоч їх з дому направили повністю укомплектованими.

«З їх розповідей - їх просто добивали. Медикаменти, амуніцію ми забезпечили повністю. Все забезпечення було знищене на місці дислокації. Їли картоплю і збирали помідори на городі, придбали пляшку води за годинник», - розповідає Петро Шпига.

Він розповідає, що бійці налаштовані рішуче, ніхто з них не збирається повертатися додому. Батальйон доукомплектують, це, каже Петро Шпига, УМВС намагатиметься організувати, адже зараз хлопці приїхали в чому було. Крім того, каже він, попри нинішні події, досі приходять добровольці, аби вступити до лав батальйону. Він переконує, що вже є стільки ж добровольців скільки поїхали в зону АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 15:19
-Батальйон доукомплектують, це, каже Петро Шпига, УМВС намагатиметься організувати, адже зараз хлопці приїхали в чому було. Крім того, каже він, попри нинішні події, досі приходять добровольці, аби вступити до лав батальйону. Він переконує, що вже є стільки ж добровольців скільки поїхали в зону АТО.)).!!!!!!!!!!!!!!!!! ДЛЯ ЧОГО ПОСИЛАТИ НОВИХ????? І ЩЕ ЦИМ ХВАЛИТИСЯ...АДЖЕ НОВІ СМЕРТЯ БУДУТЬ ... ЯКЩО МОГО БРАТА ВБ"ЮТЬ - САМА ПРОКЛЕНУ ЦЬОГО ОРГАНІЗАТОРА. ХАЙ БИ САМ ІШОВ В ЦЕЙ БАТАЛЬЙОН " СВІТЯЗЬ"! ЧОМУ СИДИТЬ В КРІСЛІ?.РУКУ ПОЖИМАТИ ЦЕ НЕ АВТОМАТ ТРИМАТИ. ЗЛОСТІ НЕ ХВАТАЄ. КОГО ПОСИЛАТИ БУДЕТЕ., КОЛИ НАШИХ БРАТІВ, СИНІВ ПЕРЕБ"ЮТЬ?! ТАК ВОНИ ДОБРОВОЛЬЦІ БО САМЕ В НИХ ДУША БОЛИТЬ ЗА УКРАЇНУ ,ЗА НАС, АЛЕ НЕ У ВАС- ОРГАНІЗАТОРИ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus