USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Остання путь добровольця-міліціонера з Волині. ОНОВЛЕНО

2 Вересня 2014 09:13
Герої відходять у Вічність… Справжні патріоти, гідні сини нашої України. Їх не стає, коли життя набирає глибокого змісту, коли є для чого і для кого жити. Але вони ціною свого життя рятують тисячі, а може, і мільйони людей. Про життя і загибель волинського міліціонера розповіли його колеги.

Їх немає поряд із нами, але їхній подвиг і героїзм назавжди залишиться у серцях рідних, колег і навіть тих, хто особисто не був із ними знайомим. Їхнє виважене та рішуче рішення стати живим щитом неоголошеній війні – гідний приклад відваги, мужності та самопожертви.

СьогодніВолинь прощалася із міліціонером взводу №1 роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області Володимиром Степанович Іщуком. 25 серпня 2014 року в зоні АТО, в бою під Іловайськом, на території Донецької області він отримав смертельне вогнепальне поранення під час обстрілу блокпоста.

Народився Володимир 14 серпня 1984 року в селі Бубнів Локачинського району Волинської області. Після закінчення загальноосвітньої школи у селі Підгайці Луцького району із 2002-го по 2004 рік служив у Збройних силах України. У серпні 2014-го він записався добровольцем у міліцейський спецпідрозділ.

Фізично сильний та мужній духом чоловік у надскладний час твердо вирішив пов’язати свою долю із правоохоронними органами, стати на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. На всі прохання знайомих і близьких залишитися вдома, не покидати молоду дружину із двома маленькими дітьми, він не зважав. Володимир хотів жити у мирній країні, хотів повернути дітям чисте небо…

Як виявилося – тоді він назавжди попрощався із рідними. Автобус із бійцями «Світязю» вирушив до східних кордонів під оплески рідних і колег та виконання гімну України.

У долі теж є свої невипадкові дати та збіги. Саме 14 серпня, у свій тридцятий день народження, рядовий міліції Володимир Іщук, разом із бойовими товаришами прибув у зону АТО. Позаду був пройдений повний курс підготовки із опанування професійних умінь та навичок. У зоні проведення АТО у складі роти особливого призначення «Світязь» боєць чітко виконував свої завдання. Щодня, перебуваючи під шквальним обстрілом терористів, зі зброєю у руках, він виборював своє законне право жити на рідній землі.

Поховали Володимира Іщука у селі Підгайці, там, де мешкає його родина. Віддати останню шану загиблому правоохоронцеві прийшли рідні, друзі, колеги та всі ті небайдужі люди, які розділяють горе і велику втрату родини, тож про бійця спецпідрозділу прозвучало багато теплих слів і спогадів.

Начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції обласного управління міліції Петро Шпига узяв на себе відповідальність про надання підтримки та матеріальної допомоги сім’ї загиблого правоохоронця.

– Це неймовірно тяжка втрата для сім’ї і для всієї правоохоронної системи Волині. При прийомі на роботу я переконував і просив його не йти, зважати на маленьких дітей. Однак Володя був справжнім патріотом і сильним духом чоловіком, мав велике бажання їхати захищати свою Батьківщину. Він пройшов весь курс бойової підготовки, але загинув. Він прийшов добровольцем. Він знав, що рота особливого призначення «Світязь» найближчим часом вирушить на Схід для участі в бойових діях. Він свідомо пішов на цей крок. Слава і вічна пам’ять загиблому працівнику міліції.

У Володимира Іщука лишилася дружина та двоє малолітніх дітей. Старшому синочку виповнилося три роки, а донечці – лише вісім місяців. Відтепер осиротіли дітлахи згадуватимуть свого татуся лише із спогадів рідних та сімейних фотографій... Його діти пишатимуться ним – справжнім міліціонером, який щиро любив рідну землю і віддав за неї найдорожче – життя!

Вічна пам’ять героєві!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ДЄСАНТ Показати IP 1 Вересня 2014 18:49
А сільрада хєр чим хотіла допомагати, пішов добровільно той ховайте як хочете...Ганьба...
дарчик до ДЄСАНТ Показати IP 3 Вересня 2014 06:44
Зате голова вдівся як на парад.
Волинянин Показати IP 1 Вересня 2014 20:30
Цього хлопця, справжнього Українця знав особисто. Він давно боровся за Справедливість , проти корупції у владі, за Україну. Слава Герою і іншим Героям України, які віддають своє життя. Вічна ПАМЯТЬ. Герої не вмирають, а живуть у наших серцях. Це правда...
волиняночка Показати IP 1 Вересня 2014 22:48
Справедливих i хороших людей повбивають а ти хто ховаються по кутках як щури знову будуть правити свитом и своею корупциею.
Оксана Показати IP 1 Вересня 2014 23:44
Вічна пам'ять....
Волинянин Показати IP 2 Вересня 2014 03:29
Кращих синів України вбивають, а погані керівники продовжують "керувати" . Доброволець Володимир Іщук загинув під Іловайськом під час обстрілу блокпоста роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Його поховали під Луцьком у селі Підгайці, де живе його родина.
віктор Показати IP 2 Вересня 2014 09:23
йде війна а багато людей піаряться...війну перетворююьб в шоу...змагаються хто більше виступить на різних телешоу...геращенко ляшко данилюк .........і журналістів чимало....
Вічна пам"ять....... Показати IP 2 Вересня 2014 10:07
Але чому Героя хоронили московські попи ?????????? А потім Ваші похоронні гроші підуть в Москву на кулі для солдатиків.....а потім знову - груз 200......круговерть життя......Схаменіться люди ! Женіть геть московських попів ! Господи, захисти дружину і діток цього Героя....
Анонім до Вічна пам"ять....... Показати IP 2 Вересня 2014 10:30
коментар було видалено
Тарас до Анонім Показати IP 3 Вересня 2014 06:35
Він товаришував з батюшкою і проживав під церквою. Гроші збирались для сім'ї. Не на церкву.
11 до Вічна пам"ять....... Показати IP 2 Вересня 2014 12:45
не роби на смерті героя провокацій... і не роби війни між віруючими... якщо католик, то папі римському гроші підуть, ящо баптисти то америці
Тарас до Вічна пам"ять....... Показати IP 3 Вересня 2014 06:43
Українські теж були. Думайте сьогодні за об'єднання. Не всі батюшки з кдб.
до вічна память Показати IP 2 Вересня 2014 13:24
Якщо не хочеш - можеш гроші не давати, їх в тебе ніхто з кишені силою не тягне. І не верещи дурниць.
житель. Показати IP 3 Вересня 2014 06:41
Семенюк вигнав його з кабінету, коли Він приходив перед відїздом за підтримкою. Це він особисто розказав. Тепер же ходив на похороні і щось там байки розповідає. Коли семенюку сказали, що Володю вбили, то він сказав: що вже, так бистро. Ми не будемо помагати і сповіщати батьків бо він доброволець. То щоб ти знав малий янукович, що добровольці заслуговують пошану. На його похорони зійшлось пів села, а на твої мало хто прийде.!!!!!!
Оксана Показати IP 5 Вересня 2014 11:57
Героя хоронив настоятель місцевого храму батюшка Дмитро Григорук,який був для самого Володі більше ,ніж просто батюшкою,він був другом сім’ї.Володя жив біля церкви,допомагав церкві.Більшої почесті , як похорон в церкві,в яку ходив він практично все життя не могло бути. Священник Дмитро не міг стримати сліз. Крім того співслужили і священники УПЦ КП. Для чого писати подібні речі,для чого настроювати людей проти тієї чи іншої церкви,Бог один,а все інше це політика. «похоронні гроші» збирались для сім’ї загиблого і всі були передані особисто батюшкою дружині Володі,моїй сестрі,Наташі.
Анонім до Оксана Показати IP 25 Жовтня 2014 21:48
Вічна пам'ять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus