USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Долю Гаврилишина сьогодні визначить Печерський суд?

23 Квітня 2009 15:26
Сьогодні, 23 квітня, Печерський суд Києва вирішуватиме питання щодо обрання міри запобіжного заходу голові спостережної ради одного з комерційних банків, очевидно – депутату Луцької міськради Василю Гаврилишину. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Головне слідче управлінням МВС України за матеріалами Управління боротьби з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом ГУБОЗ МВС України порушило кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального Кодексу України.
У повідомленні прес-служби ГУБОЗ йдеться: «Під час розслідування цієї справи встановлено, що в травні 2008 року голова спостережної ради одного з комерційних банків Г., з метою заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, дав вказівку службовцям банку оформити від імені охоронців банку кредитні угоди на загальну суму майже 3 мільйони доларів США. При цьому банкір заявив, що вказані кошти він буде використовувати на свій власний розсуд».
«У ході розслідування кримінальної справи зібрано достатні дані, які вказують на наявність у діях посадовця банку ознак складу злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України. У зв’язку з цим Генеральною прокуратурою було порушено кримінальну справу в порядку частини 1 статті 31 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Її  розслідування доручено Головному слідчому управлінню  МВС України», – інформує прес-служба.
«14 квітня 2009 року банкір був затриманий в порядку статті 115 Кримінально-процесуального Кодексу України (на 3 діб). Термін його утримання під вартою Печерський райсуд Києва продовжив до 10 діб. 23 квітня о 16.00 Печерський райсуд столиці розглядатиме питання щодо обрання банкіру міри запобіжного заходу. Слідство наполягатиме на його арешті», – інформує прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 17:09
Сидить Василь, сидить Дмитро і скоро Свєта сяде, то вам не поїзд у метро, а Луцька міська рада!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus