USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Донецькі розбійники вирішили розправитися з волинянином за відмову пригнати авто

17 Листопада 2017 10:42
Прокурори відстояли вирок трьом мешканцям Донеччини, які вчинили злочини на Волині.

Мешканці Донеччини приїхали до Ковеля, аби вибити гроші в місцевого мешканця – чоловік мусив заплатити їм за «образу», бо не пригнав їм автомобіль з-за кордону. Таку «зухвалість» бандити оцінили в 50 тисяч доларів. «Боржника» та його друга били, погрожували і тримали в заручниках, аби змусити віддати їм гроші. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Апеляційний суд Рівненської області, дослухавшись до доводів волинських прокурорів, залишив в силі вирок Ківерцівського районного суду, яким трьох уродженців міста Маріуполь Донецької області засуджено за вчинення злочинів на Ковельщині.

Навесні 2015 року двоє раніше неодноразово судимих (один – навіть за вбивство) братів з Донбасу, прихопивши свого раніше не судимого друга, завітали на Волинь, аби покарати ковельчанина, який нібито заборгував їм гроші. Чоловік, пообіцявши пригнати автомобіль з-за кордону, цього не зробив, чим дуже образив замовників, відтак повинен був заплатити за це 50 тисяч доларів США.

Налякавши батьків «боржника», гості заїхали ще і до його друга, силою заштовхали в своє авто, вивезли за місто та кілька годин погрозами і побоями переконували розповісти про його місце перебування. Звісно, той погодився показати дачу, на якій переховувався товариш.

Завітавши на дачу, непрохані гості взялися переконувати "боржника" віддати їм гроші. Аргументами на користь цього теж стали погрози та побої. Розходившись, візитери відібрали у своєї жертви ключі й документи на автомобіль та банківські картки, заштовхали в його ж авто, аби їхати по гроші задля повернення боргу. Друга ж потерпілого залишили на дачі під охороною одного з братів. Визволили його правоохоронці, які затримали й усіх інших учасників подій.

Визнавши зловмисників винними у незаконному викраденні та позбавленні волі людини, вимаганні, грабежі та незаконному заволодінні автомобілем (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 146, ч.2 ст. 189, ч.2 ст. 186, ч. 2 ст. 289 КК України), суд першої інстанції призначив старшому з братів покарання у виді 6 років та 6 місяців позбавлення волі, молодшому – 5 років позбавлення волі. У них обох також конфісковано половину належного їм майна. Несудимому раніше їхньому товаришу суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку.

Не погодившись із таким покаранням, обвинувачені оскаржували його в апеляційному порядку та просили звільнити їх за амністією, проте апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції в силі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ігор луцький Показати IP 17 Листопада 2017 13:48
За вимагання та отримання зтис.грн. податківець отримав 5років і 6місяців тюрягі,а за викрадення,побиття,катування,погрози і грабіж одна з тварюк отримала даже условку!?Отака вона справедливість по-українські.
для загального розви до ігор луцький Показати IP 17 Листопада 2017 14:21
Тобі, як адвокату заплатять гроші, і будеш просити условку... Скажеш 2 штуки і заплатять 2... а в інеті будеш пости писати про правосуддя
231 Показати IP 17 Листопада 2017 14:25
А мо той ковельчанин взяв завдаток і хотів їх кинути а, чесні журналісти?
Анонім до 231 Показати IP 17 Листопада 2017 16:08
завдаток 50 кусків зелені ? у тебе з головою все в порядку ?
таксист Показати IP 17 Листопада 2017 22:36
і як чухає себе рома з костею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus