USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Донецький університет, який базується в Луцьку, зібрав півтора мільйона гривень на потреби ЗСУ

20 Лютого 2024 17:26
Донецький національний технічний університет, який наразі працює в Луцьку, разом із захисниками теж намагається наближати перемогу України. Про потреби дізнаються від своїх випускників та колег, які наразі боронять країну.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Донецький національний технічний університет за останні півтора року зібрав півтора мільйона гривень на потреби ЗСУ. Ми передали три автівки, генератори, прожектори, запчастини до авто, зараз збираємо на дрон для випускника», – розповіла начальниця відділу «Центр карʼєри та маркетингу» ДонНТУ Анастасія Лабузова.

Читати ще: Удруге втікати від війни: до Луцька переїхав донецький університет. Репортаж

Допомагати військовим взялися відразу, постійно організовуючи збір коштів на ЗСУ. На центральній вулиці обласного центру Волині неодноразово запрошують задонатити й перехожих. Натомість дарують цікаві вироби, виготовлені студентами, викладачами та їхніми родинами.

«Ми вдячні Волині за гостинність, але ми з Донеччини. Ми прагнемо перемоги, як і всі, та хочемо повернутись до наших корпусів, до наших студентів саме на українську Донеччину. Така акція вчасна, тому вона знайшла підтримку викладачів та студентів університету», – зауважив декан гірничого факультету ДонНТУ Артем Мерзлікін.

Підтримують в прагненні перемоги Донецький університет і волиняни, які залюбки доєднуються до волонтерства.

«У цей час дуже важливо підтримувати наших захисників та нашу країну будь-якими способами. Всі ми розуміємо скрутне становище зараз, тому потрібно підтримувати», – наголосила лучанка Єлизавета.

Читати ще: Донецький технічний університет не збираються приєднувати до ЛНТУ

Попри складні умови сьогодення, університет впевнено рухається вперед. Наразі триває підготовка до цьогорічної вступної кампанії. Науково-педагогічні працівники ДонНТУ працюють, щоби, попри реалії воєнного часу, якісна освіта та столітня історія закладу мали продовження та працювали на розвиток країни в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus