USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Допомагав чоловікам незаконно виїхати за кордон: у Луцьку судять уродженця Донеччини

6 Травня 2023 23:13
Уродженця Донеччини судять у Луцьку за підозрою в незаконному переправленні осіб через державний кордон. За даними прокуратури, було кілька таких епізодів, але під час засідання виявилося, що один не підтвердився.

У Луцькому міськрайонному суді нещодавно досліджували аудіо та відеодокази. В цій справі фігурує теж благодійний фонд, у засновниках яких – славнозвісна лучанка, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У залі засідання перейшли до дослідження доказів за одним із епізодом. На аудіозаписі чути, як чоловік цікавиться, за скільки часу йому можуть зробити документи для виїзду за кордон і скільки це буде коштувати.

«Наш заявник говорив, що мета його поїздки – виїхати до Німеччини або Бельгії. Йому озвучили суми від чотирьох до семи тисяч доларів», – сказав прокурор Сергій Поліщук.

Також на судовому засіданні переглянули відео зустрічі охочого виїхати за кордон та обвинуваченого.

«Донченко дає вказівку, через яку митницю виїжджати (це митниця в Львівській області), як поводитися на державному кордоні при перетині, що говорити. Потім Буднік запитує, чи є можливість привезти гуманітарку. Донченко відповідає: «Добре, задекларуєте. Ми зробимо акт, що ви віддали». Мається на увазі гуманітарку. І озвучується сума в розмірі трьох тисяч доларів», – пояснив прокурор.

Тобто чоловіку розповіли, що при поверненні з-за кордону можна завезти вантаж – типу на один із благодійних фондів. Адже гуманітарний вантаж не оподатковується.
Читати ще: Має 24 квартири і десятки судових справ: що відомо про лучанку, яка за $3-4 тис. допомагала чоловікам виїхати за кордон

У матеріалах справи фігурує фонд «Допоможемо разом Україні». В його засновниках – Наталія Кушнір.

Жінка знана в Луцьку тим, що разом із сестрою купувала в кредит квартири на перших поверхах і переробляла їх під комерційні об’єкти. Дозволи на реконструкцію отримувала ще за часів мера Богдана Шиби. Згодом банки вишикувалися в чергу, аби вибити з жінки кредити. Та й за комунальні послуги за цими квартирами назбиралися величезні борг.

Читати ще: Хоче 700 тис. грн компенсації: в Луцьку скандальна підприємиця судиться з міськрадою

Уже після початку повномасштабної війни Офіс генпрокурора повідомив, що керівниця благодійного фонду Наталія Кушнір разом зі спільником заробляли на переправлені військовозобовʼязаних за кордон через систему «Шлях». Вони їхали як водії для перевезення гумвантажів для ЗСУ. Вартість питання – три-чотири тисячі доларів.

Засідання у справі призупинили. За тижень продовжать досліджувати речові докази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus