USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Допитують свідків: за хабар судять експосадовицю Волинської ОДА

21 Листопада 2023 14:59
За підозрою в хабарництві судять колишню керівницю управління транспорту і зв’язку Волинської облдержадміністрації. Нині допитують свідків. Їх у справі чимало. Але не все так просто. Покази одного з них в управлінні стратегічних розслідувань і на суді різняться. Інші свідки – або на роботі, або на війні, або виїхали за кордон.

Волинські перевізники свого часу виходили на пікети. Під облдержадміністрацією вони нарікали на непрозорі умови конкурсу на перевезення. Акції супроводжувалися красномовними плакатами стосовно тодішньої очільниці управління транспорту та зв’язку Наталії Остапкович. У 2020 році, коли на Волинь приїжджав Президент України Володимир Зеленський, перевізники скаржилися на неправомірні дії Остапкович безпосередньо йому, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Читати ще: Зеленський пообіцяв «вивчити питання», коли йому поскаржились на скандальну чиновницю Волинської ОДА Остапкович

У березні 2021 року посадовицю зловили на хабарі в півтори тисячі доларів, які вона вимагала з перевізника за «позитивне вирішення питання» щодо надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів.

Через це жінка зараз на лаві підсудних. У справі вже допитують свідків. Їх нараховується 17. На попередніх засіданнях виявилося, що покази одного з них чомусь змінилися.
Як пояснив тоді прокурор, різняться покази з приводу вимагання чи невимагання неправомірної вигоди. Свідки про це вже не говорять. Продовжити їх допит мали на черговому судовому засіданні, однак цього разу вони взагалі не прийшли.

«Повістку про виклик до суду було надіслано… Не відповідає, телефон не піднімає», – прокоментував прокурор Тарас Гуцуляк.

Свідок із Ковеля клопотав бути присутнім на судовому засіданні в режимі онлайн, оскільки часто перебуває за кордоном, бо працює на міжнародних перевезеннях. Інші свідки – або за кордоном, або в ЗСУ.

Тож прокурор має визначитися, як саме на наступних засіданнях будуть допитувати свідків, які нині перебувають на війні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 21 Листопада 2023 15:38
Та посадіть наперед, а після війни розберетесь. Якщо винна, то вже мабуть відсидить, а ні, то виплатите компенсацію. На цьому прикладі інші чиновники будуть боятись потрапити під підозру
?! до 123 Показати IP 22 Листопада 2023 16:32
Тай тебе не мішало б без суду та слідства... Якщо винен, то рахуй відсидів, а ні то матимеш якусь компенсаціб.
Во! Показати IP 21 Листопада 2023 16:06
Гуцуляк мав би забезпечити доставку свідка в суд а не соплі розпускати
Так до Во ! Показати IP 21 Листопада 2023 17:49
Чітко проглядається спад динаміки. Поведінка прокурора - індикатор. Вже можна передбачити результат. Авторитет і репутація влади знівельована. Волинська Феміда в черговий раз демонструє корисливу імпотентність !
До Во! Показати IP 21 Листопада 2023 19:57
Той прокурор дійсно має досвід доставки свідків в суд. Недавно його п'яного за кермом зловили з повною машиною ку&вів. А жінці він так сказав, шо доставляв свідків у суд ! Проконало ! І дотепер на стражі закону .
Пупкін Показати IP 22 Листопада 2023 07:49
Гроші потрібні всім, і прокуророві, і судді, і адвокату, і можливо свідку! Потягнуть ще трохи часу і закриють справу, а бідну жіночку виправдають!!!!
Остапкович не забуде Показати IP 23 Листопада 2023 01:06
Полішка хизувалася, що не боїтеся роботи, вміє в селі хазяйнувати,-в Голоби, гриби збирати чомусь не їде, а плачеться, що дітей нема кому годувати. Це не з перевізниками по готелях вночі розʼїжджати,- діти бачили і знають, що горе-матері вночі не було, і їй тоді на дітей було наплювати.
Ще не зовсім свідоми до Остапкович не забуде Показати IP 23 Листопада 2023 11:59
О, то ти олень рогатий чи лось!??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus