USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Затримали на хабарі в березні 2021-го: як судять ексчиновницю Волинської облдержадміністрації

25 Липня 2023 17:29
У справі ексчиновниці Волинської облдержадміністрації Наталії Остапкович допитують свідків. Колишню очільницю управління транспорту прокуратура звинувачує в хабарництві. Спіймали її на хабарі ще в березні 2021 року. Ні обвинувального, ні виправдального вироку поки немає – тривають суди.

21 липня в Луцькому міськрайонному суді у справі ексчиновниці Наталії Остапкович допитували членів комісії. Ідеться про комісію, яка визначала переможців конкурсу з перевезення пасажирів на різноманітних маршрутах. Загалом допитали трьох свідків обвинувачення, повідомляє ТРК «Аверс».

«Заслухавши учасників провадження, суд ухвалив клопотання прокурора задовольнити й оголосити перерву для надання стороні обвинувачення можливості забезпечити для допиту в судовому засіданні інших свідків», – зазначив суддя Луцького міськрайонного суду Анатолій Марчук.

Сама Наталія Остапкович коментувати справу традиційно відмовляється.

У разі доведення вини експосадовиця ОДА ризикує опинитися за ґратами на термін від п’яти до 10 років.
Нагадаємо, Наталію Остапкович затримали на гарячому 10 березня 2021 року, коли вона вимагала від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів за «позитивне вирішення питання» щодо надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті. Від роботи в ОДА її відсторонили в середині березня 2021 року.

25 серпня 2022 року в ОДА ліквідували управління транспорту та зв’язку, яке очолювала Наталія Остапкович. Його вирішили приєднати до департаменту інфраструктури.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що перевізники неодноразово викривали неправомірні дії з боку чиновниці ОДА, через що навіть пікетували будівлю облдержадміністрації.

А під час візиту Президента Володимира Зеленського в Ковелі в жовтні 2020 року місцеві перевізники поскаржилися йому на упереджене ставлення волинської чиновниці, оскільки найкращі маршрути вона віддавала людям за винагороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus