USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Доріжка до школи мистецтв у Ковелі - проблема сотень митців, а не влади

26 Червня 2017 11:09
Уже кілька років триває «бій» за право зручного центрального входу до «Храму Мельпомени» - Ковельської школи мистецтв. Здавалося б, що ж тут такого – звичайна доріжка викладена бруківкою, огороджена, належним чином освітлена та прикрашена. Але ж ні, у стінах міськради вперто не приймають рішення на користь громади.

Доріжка до Ковельської школи мистецтв - лише кілька десятків метрів. Заклад відвідують майже сім сотень учнів й десятки учителів, тисячі поціновувачів мистецтв.

Ще у 70-ті роки, відповідно до генерального плану міста, планувалася гарна простора алея до центрального входу школи мистецтв. Та пройшли роки, а ідея так і не втілилася у життя. Змінювалися керманичі міста, а турбота про дітей та «служителів муз» далі слів так і не зайшла.

Дивним способом частина землі, що передбачалася під стежину, опинилася у приватних руках та була віднесена до прибудинкових територій. Лише випадково залишилося три метри земельної ділянки у власності Ковельської територіальної громади. Здавалося б ось, хоча б цих три метри – і питання вирішене. Але – ні!
Кілька підприємливих мешканців прилеглих будинків розбили тут, у центрі міста, маленькі городики та вирощують картоплю й іншу городину. Звісно, що це далеко не окраса для центру міста, а курнички, що вибудовані із застосуванням у своїх конструкціях усіх можливих та не можливих будматеріалів, якраз навпроти фасаду будівлі, не надихають на «прекрасне і вічне».
Крім того, зі слів батьків, дітям, які займаються переважно у другу зміну, незручно та небезпечно йти на заняття чи додому. Були з цього приводу й чисельні звернення депутатів міської ради, викладачів, батьків учнів щодо проведення громадських слухань (на яких два рази одноголосно усі присутні були «ЗА» будівництво доріжки із вул. Театральної до центрального входу Ковельської школи мистецтв).
Водночас позиція Ковельської міської влади така, що там не звертають увагу ні на громаду міста, вчителів, батьків та учнів, ні на вимоги депутатів, а усіма силами захищає кількох місцевих «картоплярів».

Ганебно те, що цих людей, можливо дійсно потребуючих городини для свого існування, міська влада не змогла забезпечити чи соціальною допомогою, чи клаптиком землі. А навпаки, усіляко намагається збурити мешканців проти вимог сотень ковельчан, з метою перешкоджання будівництва стежки.

На сесії Ковельської міської ради 22 червня 2017 року відбулася чергова битва. Мешканці будинків акцентували нашу увагу на тому, що у випадку будівництва доріжки, вона стане місцем для наркоманів та алкоголіків, які нібито у великій кількості є у прилеглому мікрорайоні із-за функціонування нічного клубу «КІНО». Хоча, наскільки ця проблема існує і зараз.
Чому, власне, облаштована стежка закладу має привести до зростання негативних явищ, пояснити на під час сесії міськради так і не змогли. Хоча на сесію було винесено два альтернативних проекти рішення. Один із них передбачав вхід з вулиці Леонтовича (хоча він є зараз, але не користується популярністю) і, власне, з вулиці Театральної (як того хочуть усі).

Як не намагалось керівництво міста та близькі до нього депутати, провладне рішення (вул. Леонтовича) підтримки не знайшло. А рішення, лобійоване депутатами Галиною Стасюк (УКРОП), Ігорем Пінісом (УКРОП) та Іриною Роїк недобрало лише два голоси. Будемо мати надію, що на наступній сесії Ковельської міської ради депутати від політичних партій «Батьківщини» та «Самопомочі» згадають для чого їх делегувала громада до Ковельської міськради та приймуть рішення, яке збігатиметься із волевиявленням містян.

Олександра Ткачук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus