USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дорожники не наважуються ремонтувати історичну вулицю Луцька

26 Лютого 2015 15:51
Вулицю Лютеранську депутати міськради включили в перелік доріг, які підлягають капремонту. Однак чи знайдуться фахівці, які її відремонтують – невідомо.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання чергової 71 сесії міськради сьогодні, 26 лютого.

Відповідну зміну до переліку вулиць у Луцьку, які хочуть відремонтувати, запропонувала депутат міськради Наталія Бунда. Її колеги цю зміну підтримали.

Наталія Бунда, яка очолює управління туризму та промоції міста зауважила, що ремонт вулиці – одне з питань, передбачених для виконання Програми розвитку туризму в місті. Адже на вулиці Лютеранській розташований цікавий для туристів об’єкт - будинок архітектора Голованя. Відтак, там запланували облаштувати оглядовий майданчик.

Однак, директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький повідомив, що минулого року охочих взятися за ремонт згаданої вулиці не знайшлося. Річ у тім, що жодне з підприємств, які ремонтують дороги, не береться піднімати стару бруківку, яку потрібно зберегти. Адже немає спеціалістів з реконструкції такої бруківки. Відтак, доведеться шукати таких фахівців.

До слова, подібна проблема в місті й з вулицею Богдана Хмельницького, де збережена старовинна шашка Терлінського, яка вже просідає і є потреба ремонтувати вулицю.

Довідково: Шашка Терлінського – вид мощення, яким покривали луцькі дороги у 30-х роках минулого століття. Нині в обласному центрі - небагато вулиць, на яких залишилася стара бруківка. Здебільшого її закатали у асфальт або покрили плиткою.

Саме під плиткою нині лежить старе покриття дороги на вулиці Лесі Українки. Це була центральна вулиця Луцька, до 80-х років минулого століття нею їздив транспорт. Та згодом, після реконструкції, вона стала пішохідною. Додамо, в управлінні містобудування і архітектури мріють відновити старе мощення на вулиці Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
11 Показати IP 26 Лютого 2015 16:13
ЧАСТИНУ ТАКОЇ БРУКІВКИ МОЖНА ЗНАЙТИ НА ПОДВІРЇ КРИВИЦЬКОГО.....
Олег Показати IP 26 Лютого 2015 17:53
Я пам'ятаю, як у 80-і вул. Радянську, тепер Лесі Українки, замощували такою собі плиточкою під "а-ля Арбат", навіть ліхтарі такі поставили. Але та польська була оригінальна дійсно, і ліхтарі на Богдана Хмельницького були оригінальні. Не вірю, що вдасться відновити, але було б чудово! Доречі сказати, вул. від універмагу до університету теж була мощена, якщо хтось не пам'ятає. Тепер та бруківка під асфальтом :(
спостережливий Показати IP 26 Лютого 2015 20:34
ДО 11-ВИ БАЧИЛИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus