USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку за 100 тисяч визначатимуть «портрет туриста»

25 Листопада 2016 09:33
Для того, аби дослідити, туристи з яких країн відвідують Луцьк, скільки часу вони затримуються в місті та як багато коштів витрачають, планують здійснити дослідження, що вартуватиме 100 тисяч гривень міському бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 24 листопада.

Начальник управління промоції та туризму міськради Наталія Бунда повідомила, що проект Програми розвитку туризму у місті Луцьку на 2017- 2018 роки передбачає фінансування в обсязі 1,74 мільйона гривень у 2017 році.

Так, на проведення маркетингових досліджень та моніторингу туристичних потоків у проекті програми передбачають виділення 100 тисяч гривень з міського бюджету. Також передбачили запровадження онлайн-системи анонімного збору актуальної інформації щодо динаміки туристичних потоків у місті «Туристичний барометр». Щороку по 150 тисяч гривень передбачать на розробку та виготовлення промоційної поліграфічної та сувенірної продукції (промоційні каталоги, буклети, листівки, сувеніри з логотипом Луцька тощо).

Посадовець пояснила, що планують дослідити, який турист та звідки приїздить у Луцьк, скільки часу він затримується у місті і скільки коштів витрачає. Так, наразі знають, що Луцьк відвідують поляки та литовці, але порівняно небагато білорусів. Тому можна спрямувати роботу на промоцію Луцька в Білорусі. Оскільки, за статисткою «найдорожчими» є німецькі туристи, на думку чиновниці, можливо, варто презентувати Луцьк у Берліні, адже відвідини 10 німецьких туристів принесуть місту більше коштів ніж відвідини 30 туристів з Білорусі. Вона відзначила, що статистика відвідуваності міста і туристичних потоків до Луцька є позитивною, але досі немає методології обрахунку туристів.

Голова комісії Петро Нестерук поцікавився, чи є у планах управління промоції та туризму налагодження туристичного потоку з Шацького національного парку до Луцька. З його слів, на озері Світязь відпочиває багато туристів з центральної та південної України, але туристичні маршрути до Луцька з Шацьких озер «шкутильгають» - туристи їздять переважно в Зимне та навіть у Білорусь. Наталія Бунда відповіла, що у рамках програми планують розміщення білбордів з промоцією Луцька на всій території області та у Києві, а організацією турів з Шацьких озер до Луцька, з її слів, повинні займатися туристичні фірми.

Нагадаємо, що посадовець також стверджувала, що розташування Центрального ринку поблизу Луцького замку не відлякує туристів, які відвідують Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 25 Листопада 2016 10:00
Пропоную ще пару тєм для не менш ефективного розпилу коштів громади: 1) дослідження гастрономічних уподобань місцевих бомжів, алкоголіків; 2) буклети на тему - як і для чого ми друкуємо буклети; 3) і саме головне! глибоке і грунтовне дослідження за 100500 грн усіх клаптиків міста, з метою визначення де ще можна впихнути маф чи висотку. ПРОФІТ
шура балаганов Показати IP 25 Листопада 2016 16:11
хто ці люди -бунда та нестерук! великі реформатори чи великі "сліпі" з ф-му" Золотой теленок"
громадська Показати IP 25 Листопада 2016 16:15
вбиральня, а на мене коштів так і нема?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus