USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Дощ, град, сонце і райдуга: остання путь волинського айдарівця

2 Квітня 2015 08:35
Загиблого айдарівця Василя Білітюка (позивний «Білл») ховали у селі Заболоття вчора, 1 квітня.

Провести в останню путь Героя приїхали бойові побратими з «Айдару», жителі Волинської області, волонтери, представники влади.

Про це написала у Фейсбуці Наталія Соколова.

Приїхав і його друг, який бачив його перед смертю останнім (разом потрапили під артобстріл на трасі Новосвітлівка-Хрящувате під Луганськом 26 серпня) айдарівець "Монах" - Василь Пелиш зі Старого Самбору, який був захоплений в полон.. втратив там правицю (вороги відрізали за зображення Символіки України). Він згадує Білла, як дуже веселого сміливця, вірного побратима з добрим характером.

Людське море стояло на колінах... Не можна було втримати сліз..



Айдарівці та бійці 51 ОМБР дали останній залп зі зброї.В могилу, разом із грудочкою землі, по бойовому поклали патрони.



Під час поховання змінювалася погода- і дощ, і град, і сонце, і райдуга.



Василь не встиг одружитися і подарувати мамі онуків, тому за волинським звичаєм, сьогодні ділили його весільний каравай на кладовищі.



Нагадаємо, Василь Білітюк сім місяців вважався зниклим безвісти. Після того, як родина здала аналіз ДНК, з’ясувалося, що боєць був захоронений у Дніпропетровську як невідомий солдат. Загинув Василь 26 серпня в бою під Новосвітлівкою.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, забрати тіло волинського бійця виявилось нелегко. Але завдяки допомозі дніпропетровських волонтерів оформлення усіх необхідних процедур вдалося прискорити і тіло Василя Білітюка нарешті повернулося на Волинь.

Доставити Героя додому допомогли волонтери з Дніпропетровська Дмитро і Люся з «Легіону Добра» . Під час 7-ми місяців розшуку Василя поруч із сім’єю була несамовитий волонтер із Заболоття Наталя Круглій, яка була і розпорядником поховання.

Учора повідомлялося, що айдарівця спершу вшанували у Ковелі. Пізно ввечері на площу Героїв Майдану прийшло чимало ковельчан, щоб віддати данину шани загиблому.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus