USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Дослідники назвали новий симптом коронавірусу, який проявляється у вакцинованих

30 Липня 2021 07:20
Британці, які після повного курсу вакцинації все ж заразилися коронавірусом, повідомляють про несподіваний симптом Covid-19. Йдеться про чхання.

Про це пише Metro з посиланням на дослідників Королівського коледжу Лондона, інформує ТСН.

Основними показниками хвороби як і раніше є втрата нюху, безперервний кашель і підвищення температури тіла. Але люди, які були вакциновані, тепер частіше повідомляють про чхання як про симптом коронавірусу, ніж ті, кому ще не зробили щеплення.

На думку дослідників Королівського коледжу Лондона (KCL), для нещеплених чхання «значно частіше» є ознакою застуди або алергії, такої як сінна лихоманка.

«Щеплені люди відчувають ті ж симптоми, як і нещеплені, але їхня хвороба протікає легше і коротше. Цікаво, що наші дані показують, що люди, які були вакциновані, а потім дали позитивний результат на Covid-19, з більшою ймовірністю повідомляли про чхання як про симптом порівняно з людьми, у яких не було щеплення. Це говорить про те, що часте чхання без пояснення причин після вакцинації може бути ознакою Covid», – кажуть фахівці.

Експерти додали, що чхання – це «ключовий спосіб» поширення вірусу, і люди повинні переконатися, що вони не поширюють інфекцію в громадських місцях. Тобто, здати ПЛР-тест. Крім того, під час чхання чи кашлю треба закривати рот і ніс серветкою або внутрішньою стороною ліктя, щоб звести до мінімуму поширення крапель.

«Не торкайтеся до очей, носа і рота, доки не вимиєте руки», – наголошують дослідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus