USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.75 9.87

Дослідники знайшли новий метод швидкого навчання роботів

22 Вересня 2023 00:49
Фахівці з Науково-дослідницького інституту Toyota (TRI) розробили метод швидкого навчання роботів новим навичкам.

Про це йдеться у пресрелізі TRI, передає Укрінформ.

«Наші дослідження у сфері робототехніки спрямовані на те, щоб покращити роботу людей, а не замінити їх. Новий метод навчання дозволяє роботам набагато ефективніше покращувати роботу людей багатьма способами», – зазначив генеральний директор TRI та головний науковий співробітник Toyota Motor Corporation Гілл Пратт.

Попередні найсучасніші методики навчання роботів новій поведінці були повільними, непослідовними, неефективними та часто обмежувалися вузько визначеними завданнями, які виконувалися в дуже обмеженому середовищі.

Робототехнікам доводилося витрачати багато часу на написання складного коду та/або на використання численних спроб для програмування поведінки роботів.
Зазначається, що TRI, використовуючи новий підхід, вже навчив роботів більш ніж 60 складним навичкам, включаючи розливання рідини й використання різних інструментів.

Ці досягнення були реалізовані без написання жодного рядка нового коду, єдиною зміною було введення в робота нових даних.

Розвиваючи цей успіх, TRI поставив перед собою амбітну мету навчити роботів сотні нових навичок до кінця року та 1 000 до кінця 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus