USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Доступна свобода: Волиньрада у співпраці з бізнесом працює над темою переобладнання авто для візочників

10 Січня 2024 12:16
Голова обласної ради Григорій Недопад та його заступник Григорій Пустовіт провели робочу зустріч з керівниками компанії AtlantisSpecAuto (ASA) – розробником комплексних рішень з переобладнання авто для підвищення мобільності людей з інвалідністю.

В обговоренні пропонованих ASA соціально-комерційних проєктів у сфері безбар’єрного доступу та підтримки інвалідів-візочників також взяли участь керівники департаменту соціальної та ветеранської політики і управління охорони здоров’я ОВА, директори психоневрологічних інтернатів області та медичного центру реабілітації учасників бойових дій, повідомляє Волиньрада.

«Волиньрада як засновник системно працює у напрямку доступності та інклюзії усіх наших комунальних установ. Але ми розуміємо, що невдовзі пріоритетним це питання стане для наших воїнів, які через важкі поранення і травми втратили функціональність. Крім фізичної реабілітації, рівнозначно важливою є й адаптація соціальна, яка дозволить їм не тільки вільно пересуватися без сторонньої допомоги, а й бути суспільно корисними і затребуваними, найперше через розширення можливостей працевлаштування. Завдяки розробкам української компанії AtlantisSpecAuto професія, приміром, водія таксі чи експедитора стає цілком доступною для тих, хто в інвалідному кріслі. Саме тому обласна рада вирішила надати партнерську підтримку у поширенні новацій ASA у питаннях мобільності людей з обмеженими можливостями», – обґрунтував мету зустрічі Григорій Недопад.
Презентуючи продукцію і послуги AtlantisSpecAuto менеджерка компанії Маргарита Сазонова зазначила, що запуску проєкту з переобладнання автомобілів для потреб інвалідів-візочників передувала тривала підготовча робота. Аби не залежати від дорогих іноземних комплектувальних та тривалої їх доставки, ASA розробила, сертифікувала, що важливо, і налагодила власне виробництво агрегатів і механізмів.
«Наш проєкт має два напрямки – це встановлення автоматичного ручного керування та обладнання поворотного автокрісла з трьома на вибір функціями механізму (висувна, поворотна, підйомна). Маючи великий досвід у сфері автосервісу, переобладнуємо як легковики, так і мікроавтобуси практично усіх моделей, при чому як нові, так і вживані. Можемо модифікувати крісла і для водія, і для пасажирів та хоч усі. Сфера застосування наших розробок велика: приватний і комунальний транспорт, таксі, в тому числі і соціальне, медичний та інший спецтранспорт. Зараз наше конструкторське бюро працює над розширенням можливостей мобільності на ескалаторах, залізниці та громадському транспорті», – запевнила вона.
Керівник AtlantisSpecAuto Віталій Богданов додав, що компанія також надає технічне і сервісне обслуговування переобладнаних авто посередництвом виїзних авторемонтних бригад.

Читати ще: «Запорука відновлення – щоденна праця»: реабілітація військових у Волинській обласній клінічній лікарні

«Крім того, усвідомлюючи соціальне спрямування проєкту, ми заручилися важливими партнерствами і в комплексі пропонуємо страхування на особливих умовах, а також досягли домовленостей з офіційними дилерами про збереження гарантійних умов для переобладнаних нових автомобілів», – стверджує очільник ASA. Він також зауважив, що для забезпечення мобільності людей з інвалідністю та їх соціальної інтеграції компанія намагається об’єднати зусилля суспільства, держави, місцевої влади, бізнесу, благодійних фондів та міжнародних організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АГА Показати IP 10 Січня 2024 13:28
Третій рік пишу листи щоб понизили бордюр для візочників на Київському майдані навпроти облради. Результат - нуль. Зеро. Одні обіцянки від Осіюка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus