USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хай оцінку ставлять люди», – Ігор Палиця про 100 днів роботи. ВІДЕО

8 Квітня 2016 23:57
Про перші 100 днів роботи оновленої облради та про свою роботу на посаді голови цього органу відзвітував Ігор Палиця під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь».

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує основні посили ефіру. Зокрема про політичні ігри в області, перспективи, напрямки розвитку та ситуацію в країні загалом. А найважливіші питання, які варті детального вивчення та аналізу, очікуйте на сторінках видання згодом. До вашої ваги і відео ефіру:



***

«Оцінок собі взагалі не ставлю. Це звичайна робота, в якій ми розбираємось. Хай оцінку ставлять люди»

Голова облради запевняє, що з першого дня роботи в обласній раді він переконує депутатів в тому, що вибори – закінчились. Відтак, було достатньо часу на саморекламу. Політика повинна вийти за стіни обласної ради, уступивши місце якісній роботі.

***

«Я не звик звільняти людей. Потрібно берегти кожну людину, намагатись втримати її і платити заробітну плату. Безумовно, за її справи»

Ігор Палиця стверджує, що не ставив перед собою завдання реструктурувати апарат обласної ради, а - забезпечити людей роботою. Тим паче, в час таких складних економічних умов. Натомість, акцентував увагу на якісному складі профільних комісій облради та комплексному підході до рішень. І жодним чином не на піарі себе та своєї політичної сили під час сесійних засідань.

***

«Колективи повинні рекомендувати самі, хто буде керівником. А керувати ними повинні менеджери, які можуть не втручаючись в лікарський процес, зробити з закладу те місце, де відчувають якість послуги. Ці керівники ніколи в житті не будуть займатись виборами та політикою».

***

«Сумніваюсь, що в когось є такий хабар, який мені зможуть запропонувати. А з моральної точки зору, я впевнений, що ніхто собі навіть не дозволить цього зробити, знаючи мою реакцію та ці всі речі».

Таку відповідь голова облради дав на запитання про те, чи пропонували йому матеріальну винагороду за певні кадрові призначення.

***

«Так, як я обраний жителями області, на мене тиснути ніхто не може»

Відповідаючи на запитання про те, чи можливий тиск на голову обласної ради з боку владних та силових структур у ході вирішення питань незаконного видобутку бурштину, Ігор Палиця зауважив, що він не є чиновником. Відтак, спроби тиску він не відкидає, але зауважує, що такі дії будуть безрезультатними.

***

«Ви хочете, щоб люди жили по закону? Дайте їм закон, по якому вони мають жити!»

У Верховній раді досі не прийняли закон, який дозволив би врегулювати питання видобутку бурштину. Адже коаліції і партії змагаються між собою за контроль над потоками цінної корисної копалини.

***

«КП «Волиньприродресурс» – єдина монопольна компанія, яка належить всім волинянам, буде мати можливість відведення природних багатств на свій баланс»

Ігор Палиця пояснює, що новостворене комунальне підприємство буде отримувати дозволи на видобуток, а інвестор, своєю чергою, буде підписувати екологічну програму і гарантію рекультивації, лише після чого зможе розпочати видобуток і не зможе не виконати своїх зобов’язань.

***

«Якщо вони є (корисні копалини, - ВН), то вони належать волинській громаді. Ні Києву, ні приватникам. Якщо хтось хоче на цьому заробляти – 50% віддай на комунальне підприємство».

Голова облради пояснює, що з половини прибутку інвесторів кошти, в його баченні, будуть розподіляти наступним чином: 25% на користь села, 25% в районний бюджет і 50% - в обласний. З його слів, таким чином питання шкіл, дитсадків, доріг, електрифікації та газифікації без чиєїсь допомоги.

***

«42 людини всього працюють в обласній раді. Вас цікавить їх заробітна плата, а не зарплата вчителів, лікарів, пенсії?»

Відповідаючи на запитання, чому працівникам Волинської облради на 25% підвищили зарплату, голова цього органу зазначив, що зробити це були змушені відповідно до постанови Кабміну. Проте, якщо до цього нараховувалась індексація до заробітної плати, то тепер її відмінили. І відтепер «підвищена на 25%» зарплата де-факто зменшилась на 700 гривень.

***

«Ні один закордонний фахівець не хоче добра зробити нашій країні. Вони або досягають своїх геополітичних цілей, або хочуть попіаритись і поїхати до себе на батьківщину. Настав час жити своєю головою».

***

«Я проти дострокових виборів. Це знову - бруд та обливання одне одного помиями. Людям від цього краще не буде»

***

«Коли був Янукович, вони (політики і чиновники, - ВН) грабували бюджет. Але це, що зараз відбувається, це не грабунок навіть. Це коли людям немає вже що їсти, а в них забирають останнє. Тут немає політики – тут економіка»

***

«Це волинська земля і можна знайти волинянина, щоб керувати митницею»

***

«Я хочу, щоб тут (на Волині, - ВН) щось вийшло. Для того, щоб людям в цей важкий період дивитись чесно в очі. І думаю, що ми цього доб’ємось»

***

«Ви (бійці АТО, - ВН) для України – міф. Вас всі люблять, вас поважають. Ви воїни, які захищають нас від біди на сході України. Але не перетворюйтесь на те, що змусить людей подивитись на вас з іншої сторони. Ви – ікони, на вас повинні рівнятися»

Йдеться про організацію «Комбат сек'юріті», представників якої звинувачують в тому, що вони, буцімто, зловживають своїми повноваженнями під час охорони лісу.

***

«Наші чиновники думають, що європейцям можна пустити пил в очі? Вони дивляться на офшори наших керівників, на рівень корупції, дивляться, як у представників Кабміну з’являються нові автомобілі. І цей дзвіночок, який відбувся в Нідерландах, - дуже серйозний»

Йдеться про негативний для України результат референдуму щодо асоціації України з ЄС.

***

«Мене дуже лякає, коли з’являється корупційний скандал на найвищому рівні, нашу увагу відразу намагаються відвести в сторону на схід, де загострення бойових дій в зоні АТО. Вчора – корупційний скандал з офшорами, а сьогодні, раптом, в Авдіївці міномети, страшна ситуація.

Їду до вас на ефір, читаю заяву голови військово-цивільної адміністрації Донецької області Жебрівського. Мовляв, він за те, щоб великою війною відбивати наші землі в Росії. Це що за дурість? Ти сам готовий вмерти?! Ти штовхаєш громадян помирати заради чого? Щоб відвести погляди від Києва на схід? Так не буде. Все рівно вас покарають за корупцію. А те, що ви робите на сході, ескалуючи конфлікт, за це доведеться відповідати».

***

«Те, що нам розповідають про олігархів, це як фокус: подивись на ліву руку, поки права в цей час краде. Немає вже олігархів. Їх вичистили. Те, що в них залишилось, – це майнові та фінансові статки в кишенях»

***

«Нам дають одне яблуко не те, що на всю сім’ю, а на весь будинок. І весь будинок має думати, кому дати поїсти шматочок цього яблука. Тобто, нам дають те, що не ділиться. В нас немає бюджету. Нам дають крихти, якими ми закриваємо дірки»

***

«Футбол сьогодні вбитий. Не на Волині, а в країні. Тими правилами Федерації Футболу України, які заганяли повністю команди. Я хочу, щоб в нас розвивався не тільки футбол, де бігає 11 футболістів і отримує неймовірні зарплати. Мають бути футбольні поля в кожному районі і селі. Щоб розвивався аматорський футбол, баскетбол. Щоб розвивали масові види спорту».

***

«Повноваження в мене такі ж самі, як і у вас в цій студії – крикнути на мера «включи воду!». Більше повноважень (в цій ситуації, - ВН) в мене немає. Органам прокуратури слід розібратись, яким чином сталось так, що КП «Луцьктепло» винне приватній котельні неймовірні гроші».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
555 Показати IP 9 Квітня 2016 06:56
підтримую Ігоря Петровича подобається його манера роботи
123 Показати IP 9 Квітня 2016 07:01
Кому интересен этот персонаж? Чисто первый румынский космонавт.
Маркіза Показати IP 9 Квітня 2016 07:05
Я така щаслива..... Немає вже олігархів. Їх вичистили. Те, що в них залишилось, – це в штанах» Мер с*ка «включи воду!
віра Показати IP 9 Квітня 2016 08:10
Достойні відповіді достойноі людини!!!!!!
Волинь Показати IP 9 Квітня 2016 09:57
Оженився дурнуватий та взяв біснувату, та не знали, що робити - запалили хату.Так на Україні керують... а простий народ страдає.
Лучанка Показати IP 9 Квітня 2016 10:50
Інтерв*ю з І.Палицею (не завдяки присутнім журналістам, які іноді задавали "дебільні" запитання!!) засвідчило, що в область прийшов патріот, професіонал - людина, яка тверезо розуміє, що лише на рівні своєї рідної області він зможе показати своє вміння згуртувати місцеву громаду на управління економікою регіону, наведення ладу у використанні природних ресурсів на благо волинян, сприятиме розвитку науки, освіти, культури, охорони здоров*я. Успіхів Вам, шановний Ігоре Петровиче, і не вбийте наші найкращі сподівання на Вас!!
Олег Показати IP 9 Квітня 2016 10:57
Побільше таких людей. І можливо дійсно щось змінилось в в цій країні.
Імя 505 Показати IP 9 Квітня 2016 11:03
Имя мое любимое моя, любовь моя.
факт Показати IP 9 Квітня 2016 14:42
В Україні, по великому рахунку, нічого не змінилося, а стало ще гірше ? Кучма і надалі є шановною людиною, злочинна приватизація державного майна ( читай пограбування ) триває і надалі. Всі причетні до злочинної приватизації енергетичних активів України в 90-х, і надалі перебувають на волі, та залишаються поважаними людьми ( Тимошенко, брати Суркіси, Ахметов, Звягільський, брати Медведчуки, Фірташ, Пінчук , і так можна продовжувати ще далі і далі) . І все це відбувається на фоні грандіозного, як кажуть "таваріщі", очковтіратєльства, про незалежність України. А ще почали потрохи розпровлятися з тими, до кого п. Порошенко примазався підчас Майдану. Прийшов час, коли стала потрібною справжня революція з народною диктатурою!
Колишній службовець Показати IP 9 Квітня 2016 16:09
Гарно і розумно говорить: і про медицину, і про АТОшників, і про нововолинські шахти ... починаєш в котрий раз вірити..., а як воно надалі буде то сам Господь Бог знає ???
Лариса Показати IP 9 Квітня 2016 19:33
Відчувається, що Палиця більше господарник, ніж політик, і це тішить.
Лілу Показати IP 9 Квітня 2016 22:20
Палиця молодець, багато людей бачать у ньому свою останню інстанцію.Нажаль у селах ,як у рекламі "свій до свого по своє" прошу людей сільських писати як керують у селах, ділять землю-собі і родичам по два-три участки для інших землі не має,якщо є робоче місце то тільки для *раколизів для неугодних не має, і виявляється що у дидсадку для багатодітних пільг теж ніяких не маєТекст повідомлення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus