USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Дотації на телят: скільки волинських господарств їх отримують

17 Червня 2023 07:14
На Волині діє дотація з обласного бюджету для селян, які вирощують молодняк великої рогатої худоби. Допомогу надають тим господарствам, де народжується від одного до п’ятдесяти телят.

Про це розповів Суспільному начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

Наразі на отримання дотацій подали заявки понад 400 волинян.

Зі слів Юрія Юрченка, загальна сума поданих заявок на дотації – мільйон гривень. Заявники утримують понад 600 голів молодняка великої рогатої худоби.

За перші пів року утримання теляти з обласного бюджету платять 700 гривень, за наступні шість місяців – 1300. Уся худоба має бути паспортизована.

«Наше перше завдання – стабілізувати утримання поголів’я, щоб люди його збільшували і мали кращу економіку», – додав він.

Станом на 15 червня період подання документів на дотацію уже завершився. Наступний розпочнеться в жовтні.
Фермер-одноосібник Леонід Борейко з Боратинської громади каже: претендує на дотацію, бо утримує 30 голів великої рогатої худоби, за пів року в його господарстві народилося п’ятеро телят. Документи фермер уже подав, нині очікує на виплати.

Зі слів господаря, він має 21 дорослу дійну корову. Вдень худоба на пасовиську, уся – української селекції.

«Я тримаю чорнорябу українську, вона вигідна тим, що звикла до наших кормів, до нашого пасовиська, і не треба великого зоотехнічного й ветеринарного підходу. Є ті, які дояться три рази, два рази та які запустилися», – розповів Леонід Борейко.
У господарстві одна корова дає від 15 до 20 літрів молока на добу, середня жирність – 3,8 відсотка. Коли молоко охолоджують до чотирьох градусів, каже фермер, його везуть до Луцька на продаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus