USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Довго не могла полюбити себе без волосся. Але взяла перуку, накладні вії і пішла підкорювати світ». Неопубліковане інтерв’ю з відомою лучанкою, яка трагічно загинула

18 Вересня 2022 14:00
Їй вдалося здолати рак і, попри поставлений медиками діагноз «безпліддя», народити двох діток. Утім на цьому випробування для цієї сильної та красивої жінки не скінчилися: після одужання їй довелось боротися за життя сина. Вона посміхалася і казала, що не має права плакати та розкисати… А ще вона зізналась, що мріє написати книгу.

Сильна та вольова. Саме такою запам’яталася під час нашого останнього інтерв’ю наприкінці лютого 2022 року колишня заступниця начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, екскерівниця відділу сім’ї та молоді департаменту молодіжної політики Луцької міської ради, відома у Луцьку громадська діячка 36-річна Ольга Коритнєва.

Приводом для нашого знайомства стала непроста історія її онкохворого сина Даміана, якого Ольга з любов’ю називала «маленьким чемпіоном». Згодом була ще одна розмова, але, на жаль, через повномасштабне вторгнення це інтерв’ю так і лишалось «у шухляді».

Нагадаємо, днями Волинь і не тільки сколихнула трагічна звістка: 36-річна Ольга Коритнєва трагічно пішла із життя. 15 вересня 2022 року її чоловік Олександр Пономарчук повідомив, що жінка випала із вікна, коли його не було вдома і зазначив, що обставини загибелі дружини встановлює слідство.

Читати ще: Померла відома лучанка, яка рятувала сина від онкології

«Вчора увечері Даміан та Ерні стали напівсиротами. Олі з нами більше немає», - з болем написав у соцмережах чоловік.

На люди вона завжди виходила усміхненою, її уста часто прикрашала червона помада. Утім за щирою посмішкою та променистими очима цієї сильної жінки ховалась ніжна і стомлена душа. Ще б пак! Їй довелось пройти нелегкі життєві випробування…

Далі – розповідь від першої особи.
«Мені ставили безпліддя. Але сьогодні я щаслива мама двох синів! Вважаю, що це – круте досягнення після онкології»

Я людина, яка здолала рак. Згідно із міжнародною класифікацією нині я не перебуваю в групі ризику, тому що минуло п’ять років з моменту ремісії. В мене була дуже рідкісна онкогінекологічна хвороба, яку волинські лікарі не взялися лікувати. Ні, вони не були проти, але я була першою пацієнткою з таким діагнозом. Тому я лікувалася у Києві. Я змогла подолати хворобу, але це не найбільше моє досягнення. Мені ставили 90% безпліддя. Говорили, що я ні в який спосіб не зможу завагітніти. Але станом на сьогодні я щаслива мама двох синів. Я народила дві здорових дитини природнім способом. Вважаю, що це круте досягнення після онкології.
«Рак це не закінчення життя! Головне на шляху до одужання – це віра і прагнення до життя!»

Коли я хворіла, то нікому про це не розповідала. Про це знали найближчі друзі і рідні.

На той момент я навчалася у Львові і мала можливість за підтримки свого декана їздити на лікування, коли це було потрібно. Звісно, мені робили невеликі поблажки у навчанні.

Але я не хотіла, щоб хтось знав про мою онкологію. Мені хотілося, щоб мене бачили такою, якою я є: тією, що любить пожартувати, подорожувати.

Я розуміла, що коли переступлю поріг публічності, то мене будуть жаліти чи може навіть засуджувати, докоряючи у неправильному, на їхню думку, способі життя. Бо ж нібито хворі повинні закритися у кімнаті й плакати, а, до прикладу, походи з друзями у ті ж самі Карпати для онкохворого недосяжні. Це неправда!
«Коли в людини є зневіра, хвороба миттєво її зїдає. І жодні гроші не допоможуть»

Звичайно, коли я ходила на пари в перуці, до мене було багато запитань. Але коли моя староста запитала прямо, чи в мене рак, я відповіла, що це справді так і є, аби більше подібних питань до мене не виникало.

«Марічко, у мене все добре. І більше ніколи мене про це не запитуйте. Я така, якою була. І вас це не має стосуватися», - відрізала.

Не секрет, що після хімії випадає волосся, а лисим сфінксом нікому не подобається ходити. І я зрозуміла, що випадіння волосся – не найстрашніше, адже в сучасному світі є багато гарних перук, які дозволяють замаскувати відсутність волосся на голові. Гірше, коли випадають брови і вії.

До того ж під час хімію дуже змінюється гормональний стан, у жінок зникає дітородна функція і фактично жінка вступає ніби у період клімаксу. Відчувати це у 25 років дуже страшно і неприємно. З’являється велика нелюбов до себе.
«Під час хвороби я важила 43 кілограми і довго не могла змусити себе полюбити. Потім взяла себе в руки, знайшла гарні перуки та накладні вії. Подивилася на себе в дзеркало і подумала, що тепер можу одягнути будь-яку сукню. І пішла підкорювати світ»

«Треба любити себе і приймати у будь-який період, а особливо у такий складний. І коли я приїжджала на лікування, мені говорили: «Приїхало наше Сонечко». Мені не хотілося плакати, а хотілося швидше перегорнути цю сторінку і перемогти. Бути здоровою і щасливою жінкою.

Хвороба змінила мій світогляд, адже у 25 років, будучи чиновницею зі стажем, вважала, що я все знаю та вмію. Когось я вважала друзями, а когось ворогами. Потім я по-іншому на це все подивилася. Я виявила, що насправді нічого не знаю і мені потрібно багато чого пізнавати. У першу чергу, себе. Люди, яких я вважала друзями, зникли.

Зникло сприйняття абсолютно чорного і абсолютно білого. Можливо, колись на пенсії я напишу про це книгу», - посміхається.

«Мені дуже боляче й важко через те, що змушена звертатися по допомогу до людей через хворобу сина»

Мене часто запитують, чи я плачу, чи важко мені. Але я не маю права плакати чи розкисати. Ми з чоловіком мусимо бути борцями, бо бореться наша дитина. Можливо, зважаючи на вік, він не до кінця розуміє, що відбувається, але точно знає, що щось недобре.

І що буде з психологічним станом дитини, якщо ми сядемо і будемо над ним плакати?

Тому ранок ми починаємо зі слів: «Привіт, мій маленький чемпіоне». Він ці слова відчуває і вірить в нас. А якщо він перестане вірити в нас, то точно не одужає.
6 березня 2022 року життя вкотре нанесло болючий удар по зраненому серцю Ольги - помер її тато. Жінка дуже важко переживала біль втрати.


«Тепер я сирота… Бракує слів. Я не можу провести в останню путь рідного батька. Можу лише молитися…. Але тепер я не дуже вірю в Бога…» - писала Оля у соцмережах. Казала, що їй надзвичайно гірко від того, що не може віддати останню шану рідній людині - на той момент вона боролася за життя сина Даміана у лікарні у далекому Відні.
Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щире співчуття рідним та близьким Ольги.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Показати IP 18 Вересня 2022 18:35
Навіщо це після смерті?.. Спочила була постаттю, відомою в державі, світі, чи хоча б на своїй вулиці, де вона мешкала? Не твори собі кумира - в Біблії написано. Царство Небесне.
Вал Показати IP 18 Вересня 2022 23:03
Малих шкода, мамочка... - нехай кожен висновок з помадного некролога зробить сам
Порада Показати IP 19 Вересня 2022 08:44
Царство небесне цій красивій і сильній жінці. Але порада для багатьох любительок виставляти все напоказ: люди є різні, очі заздрісні. Щастя любить тишу!
Коля Показати IP 19 Вересня 2022 19:00
Хай земля буде пухом. В кожного своя доля, це не залежить від фотографій, які виставляють на показ.
&&&& Показати IP 20 Вересня 2022 23:38
Побільше таких історій про людей які подолали цю хворобу але на жаль з таким трагічним кінцем і це не показ тоді давайте взагалі ні про що писати бо це показ не подобається не читайте гортайте далі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus