USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Доводять, що в них є розумова відсталість: як волиняни намагаються ухилитися від мобілізації

4 Липня 2022 18:25
Чоловіки готові визнавати себе психічно хворими, аби лише ухилитися від призову.

Нині психіатричні лікарні в Україні переповнені. Тут чимало військових і цивільних українців, які пережили обстріли й потребують лікування. Також є чоловіки, які хочуть уникнути призову чи мобілізації, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловіки добровільно звертаються в лікарню, нарікаючи на проблеми з психічним здоров’ям. Кількість охочих піти на такий відчайдушний крок вражає.

Завідувач поліклінічним відділенням Волинської обласної психіатричної лікарні Ігор Мочарський розповідає: «Щодня приходять люди, які доводять, що в них є розумова відсталість. А ми кажемо, що немає розумової відсталості. Вони ж наполягають. Варіанти: або людина погоджується з нашим висновком, або йде на стаціонарне обстеження. На жаль, зараз обмежені можливості стаціонарного обстеження. Лікарня переповнена».

Читати ще: Чому роздавали повістки на пляжах Світязя

Скаржаться на психічні розлади також внутрішньо переміщені особи призовного віку.

«Є проблема з тимчасово переміщеними особами, які досить часто кажуть, що вони зверталися по психіатричну допомогу за місцем проживання. Однак ніяких документів при собі вони не мають або ця інформація дуже обмежена. У таких випадках ми теж можемо направляти в стаціонар. Намагаємося отримувати інформацію навіть із міст, де тривають бойові дії», – говорить Ігор Мочарський.
Читати ще: У Міноборони розповіли, скільки триватиме мобілізація

Нещодавно психіатра Маневицької багатопрофільної лікарні спіймали на хабарі в розмірі двох тисяч доларів.

«Із 25 травня до 23 червня психіатр Маневицької багатопрофільної лікарні вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США за вплив на керівника першого відділу Камінь-Каширського територіального центру комплектування та соціальної підтримки і голову судово-психіатричної експертної комісії, завідувача поліклінічним відділенням Волинської обласної психіатричної лікарні міста Луцька, завідувача психіатричним відділенням № 11 вищевказаної установи щодо прийняття ними рішення стосовно поставлення діагнозу психічного захворювання для визнання непридатним для військової служби у воєнний час», – ідеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
волинянка Показати IP 4 Липня 2022 18:57
пора по законах війни розстрілювати на місцях
Даруйте... до волинянка Показати IP 4 Липня 2022 19:50
...але мені з вАМИ не по дорозі. Ідіть но вИ в КНДР...то є воістину вАША батьківщина!
Кислотник до волинянка Показати IP 5 Липня 2022 00:04
Всі ми знаємо який пробіг у волинянок. Б'юсь об заклад, що ця не виключення
Прокурор до волинянка Показати IP 5 Липня 2022 07:06
Кого?
H8er до волинянка Показати IP 5 Липня 2022 10:15
хоробра патріотка? забирайте її в окопчик. агов, у нас тут є готовий вояка який аж пищить шоб на війну забрали, прізвище і імя будь ласка, ми завтра вас заберемо.
Багато Показати IP 4 Липня 2022 21:19
Волинянок таких розумних, сидять в Польші, або на дівані , треба щоб і волинянок почали брати медсестрами, санітарками, гендерна рівність як не як , а сидіти постити всякі картинки що ми переможемо , як кажуть не мішки носити…
небагато до Багато Показати IP 4 Липня 2022 21:40
ця волинянка - провокатор !!!
ABC Показати IP 5 Липня 2022 15:05
Волинянка - то подруга Безуглої?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus