USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому роздавали повістки на пляжах Світязя

25 Червня 2022 16:56
У Шацькій громаді представники центру комплектування та соціальної підтримки видавали повістки, зокрема й відпочивальникам біля озера Світязь. Проте йдеться не про відправку до лав ЗСУ, а насамперед про уточнення даних осіб, яким вручали повістки.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук, нещодавно військові та правоохоронці активно відпрацьовували територію громади. Зокрема, проводилися оперативні дії з виявлення диверсійно-розвідувальних груп, а ще уточнювали дані чоловіків призовного віку.

«Такі заходи проводилися у рамках відпрацювання території нашої області, зокрема прикордонної її частини. Оскільки ми – прикордонна громада, то додаткові сили тилових структур та військові прибували на нашу територію.

Водночас велися оперативні дії щодо виявлення диверсійно-розвідувальних груп, проводилася робота з людьми, які проживають на нашій території, з внутрішньо переміщеними особами. Насамперед, це робилося для того, щоб уточнити дані, адже є багато військовозобов’язаних, які з початку повномасштабного вторгнення не з’явилися у військкомат. Це не означає, що їх одразу ж забирають, призивають. Але військові мають уточнити дані, з’ясувати, який стан здоров’я цих осіб, яка військова спеціальність, чи потребують збройні сили, які нас захищають, цих спеціальностей. Це робилося не для того, щоб людей налякати, а щоб впорядкувати справи», – зазначив він.

Читати ще: На вулицях Луцька вручають повістки. Чи законно це?

Нагадаємо, в Україні триває загальна мобілізація усіх громадян, які перебувають на військовому обліку, від 18 до 60 років. Їх можуть вручити у будь-якому місці. Щоправда, ті, які вручають на вулицях, – не бойові. Вручення повістки не означає автоматичне відправлення вже завтра на фронт, у зону бойових дій. Є різні типи повісток: для уточнення даних, для проходження медкомісії, на призов до Збройних сил України і повістка «з’явитися з речами». Нині ж, певнять у військкоматі, здебільшого роздають першу.

Зі слів Сергія Карпука, наразі такі масштабі відпрацювання в громаді не плануються. Однак нових виїздів не виключають. У разі звернень на незадовільну поведінку чоловіками призивного віку спільно з військовими буде надаватися правова оцінка дій.

Читати ще: Мобілізація в Україні: які бувають повістки та де їх можуть вручати

«У подальшому не планується проведення таких заходів, але будуть точкові, тематичні виїзди: якщо є десь інформація про людей, які не з’явилися у військкомат або вони порушують правила перебування, привертають додаткову увагу до себе», – запевнив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
дідо Показати IP 25 Червня 2022 17:45
наступного тижні будуть роздавата на Воршавці, Формулі,Пасажі...
Мойша Показати IP 25 Червня 2022 18:27
Чіпувати треба))
Ізя до Мойша Показати IP 25 Червня 2022 19:12
Рабів-можливо. Я, особисто, до тієї категорії не належу!)
Діду Показати IP 25 Червня 2022 18:29
Писати без помилок навчись «дідуган»
Рома Показати IP 25 Червня 2022 19:26
Довбойоби відгонять потенційних «атпачівальніків», будуть свої пончики самі зимою їсти!
тероборона до Рома Показати IP 25 Червня 2022 20:40
відпочивати будете після війни, сцикуни
українець до тероборона Показати IP 26 Червня 2022 14:45
видихай ,перегрівся на сонні від бездєлєя ?
Юра Показати IP 25 Червня 2022 20:57
Я думаю що ті хто працює і сплачує податки, теж немало робить для країни. Пенсії платити треба, зарплати лікарям, вчителям, тим самим військовим ..... Якщо всіх до військомату... Є ті хто не вміє воювати, А от свій вклад робить економічно. То тим як? А в військомат тільки попади.... А як відпочивальників не буде, то і тим людям на Світязі які живуть, не буде доходу. Не буде за що заплатити за комунальні послуги. А ті що по брали кредити на матеріал? Щоб будиночки для відпочиваючих відремонтувати навіть не буде чим віддавати. А банкам по барабану є в тебе чи нема! Війна чи карантин. Віддавай і все. Тому моя думка розганяти повістками відпочиваючих не варто!
Дмитро до Юра Показати IP 26 Червня 2022 00:42
Що значить банку по барабану, віддавай і все ?) Нічого вам банк крім надокучливих дзвінків не зробить
Анна до Юра Показати IP 26 Червня 2022 06:40
Одні воюють, а інші відпочивати будуть?!!! Хай мами з дітками на сонці гріються. А чоловіки, хто може зброю тримати, нехай воюють. Гинуть найкращі, а сцикуни дохід на Світязі дають!!! Світязь потерпить, з голоду не повмирають без відпочивальників
Ден до Анна Показати IP 26 Червня 2022 12:47
В нас жінки законодавчо на рівні з чоловіками, навіть свято захисників і захисниця. Чи захисниця в нас тільки на папері?
Andrij до Ден Показати IP 26 Червня 2022 13:16
Да нэ, краще хай дома на своiх чекають i по поверненню по повнiй вiддячать!!!!!
Сергій до Анна Показати IP 26 Червня 2022 16:15
То як воювати будуть солдати, коли ні чого не буде? Ні хліба напеченого, ні форми пошитої і так далі, бо не буде в держави грошей на те!? І ліки за що брати? Але благодійних фондів зараз волонтерів повно і кожен каже дай! А звідки дай як не буде роботи? Всі підуть на війну. Є таке поняття ще , підтримка тилу
1 до Юра Показати IP 26 Червня 2022 11:01
Офігенна політика... У нас війна, а людина переживає за дохід приозерників... Держава неадекватів
Ден до 1 Показати IP 26 Червня 2022 12:45
А сам то вже на війні, чи хай воюють інші я на дивані буду за війну переживати?
Сергій до 1 Показати IP 26 Червня 2022 16:21
Бо і вони теж, знаю далеко не всі, платять податки. А як не платять то купують харчі, товари різні з яких платиться те ПДВ. Треба грамотно воювати! Мобілізовувати економіку, виробництво. А не всіх на гарматне м'ясо відправляти!
Лучанин Показати IP 26 Червня 2022 01:21
не час відпочивати, час працювати задля перемоги!!!
ABC Показати IP 26 Червня 2022 02:13
Стільки років державі було начхати на мене, моє здоров'я, де я живу і з ким. А тут вони різко кинулися "уточнювати інформацію". Не подобається мені така "турбота". Коли про мене згадують лише тоді, коли від мене щось потрібно.
Емігрант до ABC Показати IP 26 Червня 2022 09:19
100%
Не всерівно до ABC Показати IP 26 Червня 2022 09:58
Хоч жити в вільній європейській країні і ще щоб про тебе дорослого і дорослу хтось турбувався! Може ти інвалід чи дитина, щоб турбуватися про тебе! На війні є 18-ти літні діти, яким ще треба вчитися! А вони захищають перш за все Украіну, дітей, жінок, літніх людей! І таких як ти! І прикро, що таких як ти багато! Через це в маємо війну!
Правда Показати IP 26 Червня 2022 07:31
І як це вплинуло на обороноздатність країни...цікава думка військових і просто людей.
Внук Показати IP 26 Червня 2022 12:19
То й хто не хоче, воювати не буде, вбють його, підставить інших.
Людмила Показати IP 26 Червня 2022 12:54
Хочу всім нагадати, що війна у нас почалась ще у 2014 році, але наші керівники: влада, «шановні» депутати, військові… в черговий раз були «не готові» 24 лютого 2022 року до війни - повномасштабного вторгнення. Як це може бути?????кадрові військові, які стільки років жили в мирний час, отримували заробітну плату, де ви зараз??? Чому більшість з вас знаходиться в кабінетах???? Чому командирів на передову призначають з числа новопризваних, які не мають військового вишколу, в той час як в військових кабінетах сидять по декілька заступників? Чи не ви перші повинні бути на передових позиціях з вашим військовим досвідом і знаннями? Кажуть, що не справа генералів, полковників, високих чинів, бути на передовій в зоні бойових дій? Це як? Вони ж 18 років, починаючи навчання у військових училищах, давали військову присягу про захист своєї країни, а коли прийшов час, то де іхня мужність, безстрашність, відвага, холодний розум і сталаві нерви???? А «шановні» депутати, де ви зараз, в якій країні ваші сини і ви? Чи багато хто з вас став на захист країни «реально», а не по «телемарафонах»? Щоб бути незалежною, європейською державою потрібно, щоб кожен українець не залежно чи ти депутат, чи генерал, чи ще якийсь «можновладець» став солдатом своєї країни і разом з хлопцями на передовій в зоні бойових дій воював, ще раз підкреслюю, ВОЮВАВ!!!! А вам «відпочивальники»-чоловіки на Світязі і всіх інших місцях справжні хлопці- захисники з «нуля» передають, щоб ви «гарно відпочили», ви ж «втомились», а вони в цей час «позахмщають» вас, ось така вона реальність!
Міша Показати IP 26 Червня 2022 14:17
Всіх депутатів усіх скликань усіх презедентів всіх каденцій незалежно від віку на нульову лінію за їхне хороше управління
Сергей Показати IP 26 Червня 2022 18:29
Кто умеет тот пусть и идёт, нельзя брать кого попало, насильно посылать толку никакого, выпускайте мужиков, мою семью Зеленский кормить не будет.
Анонім до Сергей Показати IP 26 Червня 2022 22:19
14 рублів відпрацював -тепер вали з ре урсу
Ольга Показати IP 26 Червня 2022 22:48
А мажорів як завжди не чіпають. Тільки простих. І ті, що найбільше кричать, що вони патріоти і матюкаються в соцмережах воювати чомусь не можуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus