USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

ДПА повертається: які предмети складатимуть випускники у 2023 році

30 Вересня 2022 08:54
Українські школярі знову складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) у 2022/2023 навчальному році. Учні 4, 9 і 11 класів будуть писати ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання у навчальних закладах.

Відповідний наказ ухвалили у Міністерстві освіти і науки 12 вересня, повідомляє Українська правда. Життя.

У МОН також визначили перелік предметів, які складатимуть на ДПА випускники.

Випускники 4 класів складатимуть такі предмети:

- українська мова;

- математика;

- мова національної меншини чи корінного народу (у класах із навчанням або вивченням відповідних мов; складання цього предмета можливе за заявою одного з батьків або опікунів і за рішенням педради).

Водночас у НУШ нагадують, що ДПА в 4 класі проводиться виключно для моніторингу якості освіти школи.

Випускники 9 класів складатимуть:

- українську мову;

- математику;

- один із таких предметів (за рішенням педради):

- для класів з українською мовою навчання, в яких не вивчається мова національної меншини або корінного народу: біологія, всесвітня історія, географія, зарубіжна література, іноземна мова, інформатика, історія України, основи правознавства, українська література, фізика, хімія;

- для класів з навчанням або вивченням мови національної меншини або корінного народу: біологія, всесвітня історія, географія, література, іноземна мова, інформатика, інтегрований курс «Література», історія України, мова національної меншини, мова корінного народу, основи правознавства, українська література, фізика, хімія.

Випускники 11 класів складатимуть (у формі ЗНО):

- українську мову;

- математику;

- історію України або іноземну мову;

- один із предметів на вибір: історію України, іноземну мову, біологію, географію, фізику, хімію;

- мову національної меншини або корінного народу (на підставі заяви одного з батьків або опікунів і за рішенням педради).

Нагадаємо, раніше випускники 9 та 4 класів не складали ДПА у 2020 та 2021 роках через карантин під час пандемії COVID-19. Учні 11 класів могли не складати ДПА, якщо не планували вступати до університетів.

У 2022 році ДПА, ЗНО та інші іспити скасували через війну – випускники складали національний мультипредметний тест (спрощений варіант ЗНО).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus