USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ДПСУ: матеріали розслідування щодо вирубки лісу давно були направлені в ГПУ

16 Серпня 2016 18:52
У Державній прикордонній службі повідомили, що відповідні матеріали розслідувань та пояснення щодо незаконної вирубки лісу давно були направлені до Генпрокуратури. Про це повідомляє УНН з повідомленням на прес-службі ДПСУ.

Так, повідомляється, що сьогодні близько 9:30 в Адміністрацію Держприкордонслужби увірвалися співробітники спецпідрозділу МВС “Корд”, а також департаменту по боротьбі з економічними злочинами. Вони супроводжували слідчих військової прокуратури, яка нібито повинна здійснити виїмку документів у справі незаконної вирубки лісу.

“Однак у таких діях ніякої необхідності не було, тому що Держприкордонслужба сама співпрацює зі слідством, відповідні матеріали розслідувань і пояснення давно були направлені до ГПУ”, — повідомили у ДПСУ.

Нагадаємо, сьогодні, 16 серпня, Головна військова прокуратура спільно з Департаментом боротьби з економічними злочинами МВС України провела обшуки у адміністрації Державної прикордонної служби України, центрі управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПС України.

Крім того, під час проведення обшуків в будівлі центрального апарату Держприкордонслужби співробітники правоохоронних органів без необхідності виламали двері, які ведуть до кабінетів посадових осіб відомства.

Також, згідно з інформацією прес-служби, про підготовку до інсинуації з обшуками в Держприкордонслужбі заздалегідь знав один з телеканалів, журналісти якого чекали на правоохоронців.



Додамо, що в ефірі телеканалу "112 Україна" речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас повідомив, що про незаконну вирубку лісу у Закарпатській області говорилося давно, але чому обшуки у Держприкордонслужбі були ініційовані саме зараз, йому не відомо. "Ця справа була відома на Закарпатті ще з лютого цього року, ініційована Геннадієм Москалем, він направив офіційного листа у військову прокуратуру і відділ внутрішньої безпеки прикордонного загону, щоб вони розібралися, тому що ще тоді з’ясували, що ліс із української сторони підтягували на словацьку територію. Ще тоді відкрили кримінальне провадження. Але чому обшуки саме зараз, я не знаю", - сказав він.

"Мова про 24 вагони, які були затримані громадськими активістами в Чопі ще в квітні. З цього затримання і почалась епопея з лісом, який накопичувався на кордонах з ЄС у межах Закарпатської області. Наразі 17 вагонів передали як речовий доказ, інші вагони перебувають на судовому розгляді", - зазначив він.

Також Галас повідомив, що сімнадцять вагонів з українським лісом, які громадяни Росії під виглядом паливної деревини намагалися вивезти до Чехії, передали поліції як речовий доказ у кримінальному провадженні.

Народний депутат Віктор Балога заявив, що сумнівається, що ця кримінальна справа проти працівників ДПСУ закінчиться реальними посадками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аватар Показати IP 16 Серпня 2016 22:25
Що курить луценко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus