USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У справі експорту краденого лісу до ЄС – обшуки у прикордонників

16 Серпня 2016 15:42
Головна військова прокуратура спільно з Департаментом боротьби з економічними злочинами МВС України провела обшуки у адміністрації Державної прикордонної служби України, центрі управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПС України.

Збиток від незаконної вирубки, співучасниками якої були чиновники Держприкордонслужби, становить майже 20 мільйонів гривень. Чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону оголошено підозру у справі про вирубку лісу, вони арештовані з правом внесення застави. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Обшуки провели у рамках розслідування кримінального провадження за фактами співучасті військових службових осіб Державної прикордонної служби у чисельних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим спричинено шкоду державі на орієнтовну суму понад 19 мільйонів гривень.

Також зазначається, що у даному провадженні оголошено підозру за частиною 3 статті 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 7 років.

У Держприкордонслужбі до сьогоднішніх обшуків поставились вкрай негативно. Речник ДПСУ Олег Слободян назвав дії прокуратури "постановочним шоу, що не має сенсу", і запевнив, що у цій справі й так активно співпрацювали зі слідством.

"Близько 9:30 до адміністрації Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі бійців спецпідрозділу КОРД МВС, а також Департаменту із боротьби з економічною злочинністю МВС. Вони виламали двері в одне із службових приміщень і намагалися паралізувати роботу центру управління, який здійснює управління фактично всіма підрозділами, що охороняють державний кордон. На щастя, їм це не вдалося цього зробити", - розповів він агентству.

Зі слів Олега Слободяна, відбувається щось "схоже на шоу", тому що слідчі нібито вилучають документи в рамках кримінальної справи, пов'язаної з незаконною вирубкою лісу, але "у них заздалегідь були виписані пропуски і не було необхідності ломитися".

Крім того, Держприкордонслужба активно співпрацювала зі слідчими в рамках цієї справи", - наголсив спікер відомства.

Слободян також додав, що слідчі прибули в супроводі телеканалів. "Вони вже приїхали в супроводі деяких телеканалів, що також говорить про популізм і демонстративний характер цієї акції", - сказав речник Держприкордонслужби.

Він уточнив, що нарзі триває обшук в адміністрації Держприкордонслужби, у Західному регіональному управлінні і Чопському прикордонзагоні.

Раніше про обшуки в центральному офісі адміністрації Держприкордонслужби України в Києві, у Західному регіональному управлінні і Чопському прикордонзагоні повідомив журналіст Роман Бочкала.

Як сьогодні повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині та Закарпатті вилучили незаконно зрубаного на експорт лісу на 4 мільйони. До злочинної схеми причетні керівники державних лісогосподарських підприємств Волинської області. Оперативники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою провели майже 20 обшуків на території лісгоспів. Вартість незаконно зрубаної на експорт деревини, виявленої на Волині, сягає понад 3 мільйони гривень, ще на понад мільйон гривень виявили незаконного вирубаного лісу на Закарпатті.

6 серпня повідомлялося, що група осіб на Волині займалась незаконним вивезенням деревини до країн Євросоюзу – злочинна група, у складі якої було троє волинян, незаконно зрізали та викрали з метою відправки на експорт 200 вагонів лісу на загальну суму 30 мільйонів гривень.

Зі слів радника голови МВС Івана Варченка, обшуки 16 серпня проводять на території Закарпатської області. Варченко висловив думку, що "шоу", подібне до того, яке сьогодні було влаштовано навколо обшуків в Держприкордонслужбі, може колись закінчитися трагічно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинянин Показати IP 16 Серпня 2016 17:46
По усій Волині щодня ішли і ідуть переповнені машини на погрузку вагонів і ешолонів на очах усіх людей. Тільки прокурор глухий і сліпий, косить під дурня.
ЛІКАР Показати IP 16 Серпня 2016 21:32
НЕ ЧІПАТИ,У ПРОКУРОРА Є СПРАВКА ЩО ВІН ДУРЕНЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus