USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Другий день «Бандерштату»: утвердження життя під час війни

3 Серпня 2014 09:31
Наймасовіший за часи фестивалю антипутінський флеш-моб, стрибки зі сцени та презентація новго проекту Сашка Положинського, - цим запам’ятався другий день фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження».

Чимало драйвових гуртів тішило публіку з головної сцени «Бандерштату» 2 серпня.

Так, активно слемитися публіка розпочала під музику рівненського гурту «Farinhate», який виконує альтернативний рок.



Після нього виступив луцький гурт «Ріплей», відомий солодким голосом вокалістки Маргарити Тишкевич. Як розповіли ведучі фестивалю, цей колектив має традицію знімати відеокліпи у Львові. Так, в останньому з них знявся навіть мер міста. Гурт виконує суміш інді, фолку та року.



Після цього гості фестивалю утворили послання Володимиру Путіну, приємне для бандерштатівців, але прикре для адресата. Велетенські літери «ПТН ПНХ» утворили сотні людей.



Під час виступу гурту «Різак» із Калуша, окрім традиційного слему, публіці запропонували пострибати зі сцени. Знайшлося чимало охочих, дехто навіть видряпувався на сцену декілька разів.



Продовжили підтримувати драйв музиканти івано-франківського гурту «Мольфа», вокаліст якого раніше грав у складі відомої формації «Карна». Вокаліст Олексій Ярош розповів, що вже отримав повістку та готовий долучитися до Збройних Сил, проте не стригтиме «патла».



Наступним зіграв гурт «Фіолет», під час виступу якого під сцено зібралася велика кількість фанів, дехто з яких тримав у руках постери з назвою гурту.

Як пояснив лідер «Фіолету», арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк, фестиваль – не якась гулянка, а утвердження життя, у той час, коли країною ходить смерть. З його слів, кожна копійка, яку фестиваль заробить понад собівартість заходу, піде на допомогу воякам, які перебувають на Сході. Він подякував усім присутнім гостям з різних регіонів України та з Білорусі.

Під час виступу гурту хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на Сході військовослужбовців та добровольців.



Сашко Положинський у рамках «Бандерштату» презентував цілком новий проект «Був’є», який бандерштатівці сприйняли з не меншим захватом, ніж улюблений «Тартак».



Завершився другий фестивальний день виступом гурту «Кому вниз». З реакції публіки на перші ритми, які зазвучали зі сцени, стало зрозуміло, що виконавців тут чекали з нетерпінням. Та ще й з таким, що одна з вдячний глядачок закинула на сцену великий букет соняхів.


«Великій музиці – великі квіти», - резонно зауважив соліст гурту, піднявши букет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучанин Показати IP 3 Серпня 2014 09:59
Ні щоб на донбасі провести бандерштат.. щоб сепери не поспали три ночі .. так вони бідних звіряток в зоопарку лякають (( і так із року в рік.....
Лучанка до лучанин Показати IP 3 Серпня 2014 10:21
Звірятка не здохнуть, а молоді люди - до речі, цвіт української націїї, - не Каськів, - проведуть добре час в Луцьку , поспілкуються і відпочинуть!. Хто знає , може їм завтра захищати Батьківщину і вмерти за неї. А де допомога нашої влади, крім викошених бур янів в парку???
салют до Лучанка Показати IP 3 Серпня 2014 10:24
ну шо за брєд?
Олександр до Лучанка Показати IP 3 Серпня 2014 10:32
А як давно Каськiв вже не цвiт? А влада зараз чия? То Вiтер, Гузь i Пирожик - "три танкиста, три веселых друга"? А що, Бандерштат не бiльша допомога вiд влади нiж викошенi бур'яни? То може фестивалимо i далi? Ну в промiжках мiж похоронами справжнього цвiту(((
АСЯ Показати IP 3 Серпня 2014 11:09
Мужичье необразованное.......... Ане бандерштат............
в до АСЯ Показати IP 3 Серпня 2014 12:10
Ух каковая абразованая, прям ужис каковойто
Корінний лучанин до в Показати IP 3 Серпня 2014 16:39
Ти ба, знайомий персонаж з'явився - це ж Проня Прокопівна -АСЯ "абразованная" !
Патріот Показати IP 3 Серпня 2014 11:33
Оце в цих д*білів танці такі-тусатись і штовхатись? Багато розуму не треба. Хай би сепаратистів поштовхали, більше б користі було. Клоуни.......а те мателяння головою.....останній залишок мозку так витрясти можуть)))))
Церковна миша Показати IP 3 Серпня 2014 12:08
Шановна редакціє. Українська мова дуже багата. Навіщо потрібно вживати слова накшталт флеш-моб, слемитися? Невже в українській не достатньо слів для перекладу?
українець Показати IP 3 Серпня 2014 12:42
коментар було видалено
Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 09:36
ну і хто мені скаже... що це здорова нація ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus