USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Друзі Кремля: склали список проросійських партій в ЄС

9 Січня 2016 12:34
Складено список проросійських партій у Євросоюзі. Кремль намагається використати ультраправі та ультраліві політичні сили в європейських країнах.

В Європейському Союзі вистачає відверто проросійських політичних сил, які в тій чи іншій мірі підтримують політику президента Росії Володимира Путіна і лобіюють інтереси Кремля.

Видання DT.UA склало список сил у різних країнах Євросоюзу, які так чи інакше виявляють лояльність до Росії.

Як зазначає видання, не всі перераховані партії "пропутінські" і відкрито підтримують дії Кремля в Україні.

СДПН, наприклад, засуджує анексію Криму, війну на Донбасі і порушення Росією підписаних нею міжнародних договорів. Але критично висловлюючись про політику санкцій проти РФ і закликаючи до пошуку компромісів з Москвою (аргументуючи це тим, що "не можна ставити Росію на коліна", "не можна допустити нової холодної війни"), німецькі соціал-демократи грають на боці російського керівництва.

Серед парламентських партій відверто проросійських не так вже й багато. І рідко в якій країні вони входять в численні фракції в парламентах: французький "Національний фронт" має в нижній палаті два мандати, італійська "Ліга Півночі" - 15, болгарська "Атака" - 15, бельгійський "Фламандський інтерес" - 3.

Проте опозиційні "Республіканці" є другою за кількістю мандатів партією у французьких Національних зборах. Популістська "Подемос" стала після грудневих виборів третьою за чисельністю фракцію в Генеральних кортесах Іспанії. Третю позицію в парламентах Австрії та Угорщини займають "Партія свободи" і "Йоббік". СІРІЗА ось вже рік як править Грецією.

Кремль активно працює з цими політичними силами. Але в останнє десятиліття Москва в своїй політиці в Європі все більше використовує ультраліві та ультраправі партії. Вони можуть не впливати на формування позиції уряду, але користуються популярністю в суспільстві.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луч Показати IP 9 Січня 2016 12:45
А де список в Україні? опоблок, відродження , наш край, країнський вибір і т.д.
Анонім до Луч Показати IP 9 Січня 2016 14:42
наприклад, люба розумна людина.
Анонім Показати IP 9 Січня 2016 13:27
коментар було видалено
Анонім Показати IP 9 Січня 2016 20:58
З тупою політикою нашого Голуба миру і політикою Європи до емігрантів друзів Путіна все буде більше і більше.Європа розвалюється.І нам не потрібно стрибати в потопаючий корабель
Анонім Показати IP 9 Січня 2016 22:55
Мда, Украине пора уже менять пластинку. Ведь украинские СМИ обратили внимание, что руководство ЕС ни словом не упомянуло Украину и РФ во время проходившей вчера в Амстердаме встречи, посвященной председательству Нидерландов в Совете ЕС в ближайшие полгода. или иной пример, хитрый лис - Кравчук, вдруг запел совсем иную песню о ситуации в Украине. А ведь до этого он обещал, что его родственники будут воевать в АТО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus