USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Друзі з Майдану сумують за героєм України – Володимиром Іщуком

8 Вересня 2014 10:47
У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини надійшов лист, який розповідає про співчуття і тугу рідних за загиблим героєм України, добровольцем-міліціонером, який загинув в Іловайську, - Володимиром Іщуком.

Редакція публікує лист без змін:

"Герої не вмирають!

1 вересня, коли у школі села Підгайці продзвонив перший дзвоник, в місцевій церкві відспівували та проводжали у вічний покій у Царство Небесне Володимира Іщука, героя, який брав участь у спецоперації в складі спецпідрозділу "Світязь". Саме у

Царство Небесно. Адже, коли людина віддасть своє життя заради іншого, ради своєї держави, заради нас, звісно, буде прощена та буде поруч Отця Небесного у Його війську небесному. Здається прийшло прощатись усе село. Друзі, однокласники, вчителі, друзі по Майдану та просто жителі, які сьогодні переживають усією Україною за долю нашої держави.

А знали його багато у селі. Адже він відрізнявся від інших своєю думкою, своїми діями та був для інших трохи дивакуватим і веселим другом. Любив сім'ю, любив Україну. Інакше б, чи пішов би добровольцем у те пекло, яке сьогодні відбувається на сході. Не за гроші поїхав, за ідею, за ту несправедливість, бюрократію та нечесну владу, проти "рішал" та корупціонерів.

Спочатку, в часи Майдану, разом з однодумцями висловили недовіру сільському голові Семенюку, який причетний до тієї злочинної влади,яка панувала та знищувала патріотів на своїй землі. Оті проблемні довідки, які так чомусь важко взяти у своїй сільській раді, коли на тебе дивляться, як на ворога тільки через те, що ти хочеш аби влада була чесною і відносилась до простого люду як до своїх, українців. Усі люди рівні перед Господом.

Володя був безвідмовний. Роботи не боявся. Він ремонтував взуття. Заготовляв дрова, як собі так і сусідам. Люди знали його, як хорошу людину. Ходив до церкви, товаришував з настоятелем Храму Димитрієм співав у храмі. Багато питань, багато відповідей до Отця Димитрія зблизили їхню дружбу, про що і видають сльози на похороні Володі. Димитрій плакав і згадував отого допитливого Друга.

І ось прийшов час, коли треба було боронити сім'ю, свою Батьківщину. Та місцевій владі він був не милий. Адже нещодавно патріот вимагав аби сільський голова пішов з посади так, як Семенюк погрожував майданівцям у часи перевороту, змушував водія комунального підприємства при сільській раді їхати та перекривати автовишкою дорогу у напрямку Дубно, аби не допустити патріотів та небайдужих їхати до Києва у ніч з 18 лютого в той час, коли на Майдані били та вбивали українців.

Захмелілий голова неодноразово погрожував усім інакодумцям розправою. Так і сталось, коли Володя був готовий їхати у зону АТО та прийшов до голови сільської ради просити про допомогу та підтримку, той вигнав його з кабінету та вдогонку висловив,що коштів непередбачено місцевим бюджетом.

Звісно непередбачено, адже 1 200 000 гривень витрачено на ресторан у будинку культури в селі Підгайці. Та хіба на часі, коли в державі півроку йде війна з Росією та терористами-мародерами тратити кошти громади на далеко неперспективний та збитковий ресторан.

Хіба немає у нашому селі такої потреби, як вільні місця у місцевому садочку, де немає місця для дітей, коли у той же час здаються в оренду приміщення садочку і коли виручені кошти йдуть за непризначенням. Глобально не вистачає місця аби відремонтувати ще одну групу і впусти діточок, яких батьки ввозять у місто. Проблема, коли завідуюча садочку не може своїми силами вирішити цю проблему, за яку вона неодноразово виносила на обговорення аби зробити цю групу, але питання усі вирішує сільський голова.

Хіба немає потреби вирішити вже усім відому на Луцький район екологічну біду, центральну каналізацію, яка витікає просто у посадку біля житлових будинків. Так, як неодноразово писались скарги, заяви у санстанцію.

Та й питання навіть не в тому, куди дівається місцевий бюджет, а це майже чотири мільйони гривень, а в тому, що допомога прийшла не від влади, а прийшла від людей, друзів, спонсорів. Разом з Володею пішов захищати Батьківщину доброволець Мирослав Столярчук. Велика подяка сім'ї Кріль, які надали 1000 гривень, родині Друкачук, які надали грошову допомогу і Володі, і Мирославу, також родичам бійцям. Одним словом, не подобався він сільському голові за те, що той мав свою позицію, думку.

Володю вшанувало усе селе, лише оніміла місцева влада немала що сказати. Жодного втішного слова згорьованій матері, яка, ніби чайка з підбитим крилом, зносила руки до неба. Особисто не були знайомі з героєм голова Луцької районної адміністрації Юрій Цейко та голова Луцької районної ради Гвоздецький Олексій та все ж прийшли провести в останню путь. Звісно, мав би сказати слово прощання та подякувати Герою добровольцю місцевий чиновник та голова Семенюк. На жаль…

У матері тепер багато питань. Де воював її син, де загинув, як??? А чи помирав довго, а чи не мучився?

Болить тепер душа, серце плаче у неї за сином.

Володя прослужив у зоні АТО майже два тижні. Чергував на блокпості. Коли прийшлось відстрілюватись, не втік, а тримав оборону, відстрілювався, та ворожа куля потрапила у те зловісне місце під бронежилет, зрикошетила, пробила печінку, внутрішній крововилив. Далі смерть. Не змогли спасти. Не було такої змоги.

Бійці не могли завадити багаточисельним обстрілам терористів, російської армії та величезними обстрілами важкої військової техніки. Відступили. Зазнали втрат. У тій війні під Іловайськом буде багато запитань, розслідувань та розбірок до командування, до генералів та президента. Та все ж сильний дух українців не зник, не залякати тепер патріотів. Навпаки, розізлили. Ми на своїй землі і помста буде відповідна. За нами наші діти, дружини, мами та брати.

Залишив герой дружину та двоє неповнолітніх дітей. 3 рочки синочку та 9 місяців дочечці. Є сподівання, що влада допоможе матеріально. Бідна мати по цей день має проблеми з будинком, який ще досі неприватизований, не оформлений на дітей. Тому маємо надію на владу та небайдужих людей про допомогу у вирішенні цього питання. Та й мати просила не забувати приходити до неї просто аби поговорити про її синочка Володю. Біля хати купа непорізаних дров, а майстерня вже не дочекається свого господаря.

У цей важкий для України час, перед світлою пам'яттю Володимира Іщука, вважаємо своїм обов’язком не мовчати. Бо вже домовчались. Сьогодні будується сильна потужна держава. Надія лежить лише на нас, на патріотизмі та силі волі. Головним пріоритетом є Свобода. І буде мир, і буде воля. Слава Україні - Героям слава, Слава нації".

Друзі з Майдану, односельчани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 52
Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 10:56
"Сьогодні будується сильна потужна держава.",- эт, типа, пошутили?
111 Показати IP 8 Вересня 2014 11:39
коментар було видалено
жора Показати IP 8 Вересня 2014 11:43
і що ви причепились до того голови, що не робить то все погано, заїдьте в інші села і подивіться що там робиться, а це що на майдан не пускав то не одному життя зберіг бо до цеї пори ще точно невідомо хто вбивав майданівців.
О+О до жора Показати IP 8 Вересня 2014 12:39
Особисто проживаю у селі Луцького району, у нас такого не має, звичайно голова щось у собі кладе у кишеню, але та "по-звірячому" не поступає... Ганьба такому голові... Він обраний громадою, тому громада може його і зняти. Одне питання, чому так довго тягнете? Гнати таких "обранців" потрібно...
сусідка до жора Показати IP 8 Вересня 2014 17:33
То не жора. То овсіюк
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 12:15
єх жора-жора і чого ти такий...
123 до віктор Показати IP 8 Вересня 2014 13:20
жора депутат і з семенюком друг , того такий, ой як вони воду варять , а держава нічого не хоче бачити!! але люди бачать і БОГ, за все прийдеться заплатити!!!!!
жителька до 123 Показати IP 8 Вересня 2014 15:09
Столярчук , а скільки ти дав грошей Іщуку Володимиру на бронежелет ?........ А чи взагалі давав коли збирали ?
Столярчук до жителька Показати IP 8 Вересня 2014 17:16
Столярчук брата відправляв в зону АТО. Хто скільки і кому давав грошей то кожного особиста справа.
до друзів з майдану Показати IP 8 Вересня 2014 14:28
А Ви поцікавтесь у Самооборони та Правого Сектору : як так пролюстрували голову Підгаєцької ради, та не докінця. Він знову на посаді
майданівець до до друзів з майдану Показати IP 8 Вересня 2014 17:38
Дарчик що ти за людина?? ти ненавидиш Україну, жителів , сусідів. Коли ти будеш покарана??? Совісті в тебе немає. Як ти долюдей відносишся, як ти говориш?? безсовісна ти.
односельчани Показати IP 8 Вересня 2014 14:31
Ти коли перестанеш паскудити ,для тебе немає нічого святого. Навіть смерть нашого героя односельчанина ти використовуєш в своїх ганебних наклепах. скільки можна брехати і перекручувати факти
житель с.Підгайці Показати IP 8 Вересня 2014 14:43
На скільки мені відомо Підгайцівська сільська рада назбирала разом з громадою більше як 100тис.грн. і роздали по 5тис. кожному учаснику АТО на бронежелет, а Іщуку Володимиру голова пообічяв допомогти фінансово ,як тільки назбираються кошти ,тому що на той час ще не всі учасники АТО,яку з квітня місяця перебували в зоні отримали допомогу на бронежелети , а Володя лише проходив підготовку .
житель 2 до житель с.Підгайці Показати IP 8 Вересня 2014 17:35
коментар було видалено
ого до житель 2 Показати IP 8 Вересня 2014 20:21
ДЕ ГРОШІ??? Якщо знашого села є хлопці які служать, то треба особисто їм допомагати, а не на общак скидатись.
!!!! до житель с.Підгайці Показати IP 8 Вересня 2014 18:22
Де ті гроші????на стільки мені відомо це вже другий військовий якому відмовила сільська рада в допомозі!!!!
струмівка до !!!! Показати IP 8 Вересня 2014 20:16
Жителю з Струмівки теж не дав ні копійки. З свого карману ні гривні. Все звалює, що бюджетом непередбачено. Ганьба.
жителька Показати IP 8 Вересня 2014 14:49
Організацією похорон Іщука Володимира займалась церква, на прохання мами Іщука Володимира обряд було проведено за християнським обрядом і без ніяких виступів представників влади . сільська рада надала матеріальну допомогу на організацію похорону
Анонім до жителька Показати IP 8 Вересня 2014 20:17
Свідок. Сільська рада тільки бар дала в оренду.!!!! Яку організацію???!!! Що ви брешете. Все оплачувало МВС.
Жителька Показати IP 8 Вересня 2014 15:14
Столярчук ,чому ти тут ще ,а не в зоні АТО ?...... Скільки ти дав коштів на бронежелети ? А чи загалі давав гроші ?????
ДО ЖИТЕЛЬКИ до Жителька Показати IP 8 Вересня 2014 17:19
ВИ НА СТОЛЯРЧУКА РЕАГУЄТЕ, ЯК В ДОНЕЦЬКУ НА СИНЬ ЖОВТИЙ ПРАПОР. що ж така реакція?
Жителька до ДО ЖИТЕЛЬКИ Показати IP 25 Вересня 2014 10:03
Столярчук только то и умеет,как что писать,делами показывай.Тоже мне патриот.
сусід. до Жителька Показати IP 8 Вересня 2014 17:26
коментар було видалено
Столярчук Показати IP 8 Вересня 2014 17:25
Я допомагаю особисто в руки. Те що роблять багато сімей. Родина Кріль, Друкачук .....Євчук... а зібрані кошти які збирають гуртом, потім довго неможуть бути потрачені за призначенням. Соляра закупляється по 22 грн, проведення тендерів..... і тому подібне. Ви своє ім'я не приховуйте. Я СЕБЕ НЕ ХОВАЮ. Можу і в сільську раду зайти без проблем.
за правду Показати IP 8 Вересня 2014 18:18
Розумію ,що так бурхливо реагують на Тараса ті про кого ідеться в статті.На злодію і шапка горить.Столярчук пише праду і нічього не вигадує.А так реагують на нього бо він не боїться відкрито говорити.Володя сам особисто розповів про свій похід до голови,тому все що в статті 100%правда.Тарас добре робиш хай по більше людей знає правду,не треба мовчати особливо зараз!!!!!
102345 Показати IP 8 Вересня 2014 20:23
Столярчук заявив коли йіхав в маршутці , що він назбирає компромат на голову щоб його звільнити з посади тож немає нічого дивного і нового в цій статті. Далі напевно будуть розклейіні листівки на стовпах, як це було раніше
олена до 102345 Показати IP 8 Вересня 2014 20:39
Які ви жахливі люди...Людина пішла на смерть, щоб ви мали що їсти, щоб ви мали роботу, щоб були у нас і сільський голова, і його секретарі чи бухглатери, і вчителі... Просто, щоб ми всі були. Вчепилися за Столяпчука за принципом: скалку в чужому оці видно, а своєму колоди - ні... А Володі нема... А бідна матір плаче. Бог вам суддя. Соромно за Підгайці.
їхав в маршрутці. до 102345 Показати IP 9 Вересня 2014 06:46
Одна баба сказала. Оригінально.
1093657 Показати IP 8 Вересня 2014 20:34
Підгайцівська сільська рада налічує більш як 7000 тис. населення. На двох виборах за Семенюка Ю.М .прогусовало 70% місцевойі громади .Висновкі робіть самі
Олена до 1093657 Показати IP 8 Вересня 2014 20:55
І за януковича у нас голосували...
Анонім до 1093657 Показати IP 9 Вересня 2014 06:56
Небуло за кого голосувати. Буде Гроголь тоді і проголосують за нього. От і всі проблеми вирішаться.
ага до Анонім Показати IP 10 Вересня 2014 11:11
Да бивший регіонал вирішить проблеми. Не сумніваюсь
!!!!! до 1093657 Показати IP 9 Вересня 2014 08:03
Як голосували так можуть і не проголосувати!!!самовпевненість погана риса
член комісії. до 1093657 Показати IP 9 Вересня 2014 13:25
До вашого відома. Голосуючих 2900чол. Проголосувала за семенюка близько трохи більше як 700чол.. це менше як третя частина.
невідомий Показати IP 8 Вересня 2014 22:17
А незанадто багато написаного з особистого питання і уваги до себе?співчуття а от питання з головою тут аж ні дочого це напевно не до цеї теми)))))))))))))))))
відомий до невідомий Показати IP 9 Вересня 2014 08:00
ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!!!!!вважаю що питання з головою підняте доречно.Тому що військовим і їх сім'ям треба допомагати всім!!!,а особливо в цьому повинна бути зацікавлення місцева влада,в нас на носі воєнний стан які бари,ресторани можна відкривати...Треба підтримувати всіх тих кого забрали хто сам іде,підтримувати морально і фінансово,а особливо тоді коли вони самі просять про допомогу а не виганяти з кабінету!!!!! Це просто в голові не вкладається,людина іде на війну просить допомоги а її виганяють...це жахливо.Це така підтримка??? І на кінець,сільський голово ви ж людина не бідна невже не могли допомогти солдату особисто,чьому ссилаєтесь на нехватку бюджетних коштів????
Нарешті до відомий Показати IP 11 Вересня 2014 15:36
Подивіться, які будинки виросли у працівників сільської ради буквально на очах! Це звідки такі статки?
свідок. Показати IP 9 Вересня 2014 06:48
Семенюк казав ще 3 тому, що посадить Столярчука. Виходить в Столярчука крепший дах ніж у Семенюка.
за правду до свідок. Показати IP 9 Вересня 2014 07:30
Він багатьох хоче посадити особливо коли нап'ється,геройства в ньому...всіх би садив хто слово поперек скаже.
свідок. до свідок. Показати IP 10 Вересня 2014 11:09
Семенюк ще цілий поки столярчук так хоче. Знаю я його родину
Нарешті до свідок. Показати IP 11 Вересня 2014 15:32
Нетільки Столярчук! Громада терпить брехливу людину, всьому свій кінець...
знаю Показати IP 9 Вересня 2014 06:54
Знаю,що голову знову мають знімати. Знаю що готують нового секретаря. Знаю, що Овсіюк буде на місці Дарчик, як і раніше. Взамін на свій голос. А місце В.О. голови займе новий секретар. Чула і знаю від........димком чути з середини сільської ради і не тільки.
молодіжна Показати IP 10 Вересня 2014 13:18
Коли Оля Овсіюк побудуэ, ще 3тю хату на вул. Дубенська аж тоді вона зможе піти на місце Дарчичкі.
Крупа Показати IP 10 Вересня 2014 13:25
Це вам Оля не з Юрою у сауні на модерні паритись і не на світязі відпочивати разом.
Андрій Показати IP 11 Вересня 2014 17:48
У коментарях якийсь сільський базар вийшов: у більшості конфіденційно згадали гроголів, столярчуків, семенюків, овсіюків та інших жителів с.Підгайці, проте не того, кому була присвячена стаття, хто віддав своє життя за Україну - Володимира Іщука... Сумно, на людському житті хтось хоче заробити собі політичні дивиденди... Впевнений, що гроголів, столярчуків, семенюків та ін. через десятки років уже ніхто не згадає, на відміну від Володимира Іщука...
Столярчук до Андрій Показати IP 11 Вересня 2014 21:11
Цілком погоджуюсь. І не розумію до чого згадувати мене особисто?????
Андрій до Столярчук Показати IP 12 Вересня 2014 10:09
Особисто нікого не згадував. Спеціально всі прізвища осіб, крім покійного, були написані мною у множині з маленьких літер.
Столярчук до Андрій Показати IP 13 Вересня 2014 08:23
Маю на увазі в коментарях.
Юля з Підгаєць до Андрій Показати IP 14 Вересня 2014 18:10
Абсолютно підтримую.... навіть трохи соромно за людей які цього не розуміють... Вічна пам'ять герою!!!
молодіжна Показати IP 11 Вересня 2014 20:46
Я згідний. Але з нинішньою владою, розказати та згадати не буде кому, про наших справжніх героъв Украъни
ля ля ля Показати IP 11 Вересня 2014 22:55
Як завжди. Дурна мова і нічого більшого! Не позортеся. Село прекрасне, а населення тупе! Ну принаймі більшість!
ля ля ля Показати IP 11 Вересня 2014 22:58
А Овсіюків вже давно перти в шию треба. Хай Сашка знов їде в Голандію чи куди там, ше на одну хату заробить. За Копюка згадайте. в того хітрого тоже хата як гриб піднялася. Стидно шо в нас голова без голови!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus