USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Підгайцях відкрили меморіальну дошку двом загиблим бійцям «Світязя»

27 Травня 2017 19:27
27 травня у селі Підгайці освятили пам’ятну дошку загиблим бійцям роти патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь» Мирославові Столярчуку та Володимирові Іщуку.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Освячення здійснив настоятель однойменної парафії протоієрей Іван Гуреєв.

Своїм словом душпастир закликав аби підростаюче покоління пам’ятало про подвиг односельчан, які захищали рідну землю. У молитві взяв участь сільський голова Юрій Семенюк.

Бійці роти «Світязь» загинули у серпні 2014-го при виході з «Іловайського котла».

Доброволець-міліціонер Володимир Іщук 25 серпня 2014 року в бою під Іловайськом отримав смертельне вогнепальне поранення під час обстрілу блокпоста. Тоді ж загинув працівник спецпідрозділу «Світязь» Мирослав Столярчук, теж доброволець. Мирослава поховала на території Вінницької області родина іншого учасника АТО. Тривалий час рідних не полишала надія, що Мирослав вижив, потрапив у полон. Його прізвище волонтери внесли в списки полонених, по крупинці збирали інформацію, де міг знаходитися боєць. Наприкінці листопада люди впізнали Мирослава на фотографіях загиблих. Упізнали срібний тризуб, який Мирослав виплавив перед від’їздом в АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
житель Показати IP 27 Травня 2017 20:18
слава героям!!!!!
житель Показати IP 27 Травня 2017 20:19
цей семенюк сплчатку продався ригам, потім не пускав на майдан автломобілі,...як його по світі носить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus