USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Внаслідок ДТП двоє волинян 12-ий день у комі

18 Серпня 2016 14:39
21-річний Руслан та неповнолітня Аня вже другий тиждень перебувають у комі у Волинській обласній лікарні. Лише днями вони почали самостійно дихати, але стан їх досі «стабільно важкий».

Постраждали молоді люди в ДТП ще 6 серпня, та їх батьки досі не знають, хто винен у тій страшній аварії. Вони бояться, що винуватцеві усе зійде з рук, бо навіть свідка, який дивом уникнув ушкоджень, поліція досі не опитала. А водій до поліції звернувся сам наступного дня і лише тоді в нього взяли аналіз крові на освідування: на місці ДТП цього не зробили.

6 серпня двоє мешканців Турійська, випускники 11 класу Анна та Юрій, вирішили поїхати в село Соловичі на танці. Сіли на вечірню маршрутку. Та коли приїхали, то залишався ще час до дискотеки, і вони вирішили піти на озеро Величі. В селі до них доєднався їхній знайомий Руслан, тож друзі втрьох вирушили відпочивати.

Близько 22.00 години молоді люди йшли ґрунтовою дорогою в напрямку до озера і побачили, як на шаленій швидкості назустріч їде автівка. Аби не було біди, вони зійшли на узбіччя, хоча дорога була доволі широкою.

«На тому місці можуть три машини розминутися, але ми зійшли з дороги. Руслан був найближче до дороги, потім йшла Аня, а вже далі я. Спочатку машина їхала прямо, а коли з нами порівнялася, то в останній момент повернула на нас. У нас і секунди не було, щоб зреагувати. Мене тільки збило з ніг, а Аню і Руслана підкинуло в повітря. Від моєї голови машина пронеслася за сантиметрів 10», - розповідає Юрій.

Коли хлопець прийшов до тями – побачив своїх друзів у крові та почав телефонувати в «швидку», поліцію, до батьків. З машини (бежевого BMW) тим часом ніхто не вийшов подивитися, чи потрібна комусь допомога. Більше того – водій намагався виїхати, але колеса автомобіля загрузли. Юра каже: побачивши, що машина може втекти, сфотографував реєстраційний номер: LU 863CW. Машина була заведена і коли збіглися люди, проте, коли приїхала поліція – двигун вже не працював.

«Тільки тоді, коли вони побачили, що є хтось при тямі, і те, що я фотографую, з автомобіля вийшли троє – всі напівроздягнені (без майок). Але я ще коли до тями приходив чув, як хтось наче втікав, тож, ймовірно, був там хтось і четвертий. Коли ті троє вийшли з машини - почали кричати, що вони немісцеві, з Володимира-Волинського, хотіли взяти телефон, але я не віддав», - каже Юрій.

Хлопець розповідає: від трьох молодиків добряче тхнуло спиртним та й поводилися вони неадекватно. Коли приїхала поліція, вони сміялися, читаючи статуси у соцмережах. З розмов відомо, що напередодні компанія молодих людей відпочивала на базі, розташованій біля озера Величі.

Нині Руслан і Аня – досі у комі. Стан їх стабільно важкий. Днями вони почали самостійно дихати, але батьки щодня чергують біля дітей і досі не знають причини аварії. Більше того, рідні побоюються, що справу хочуть просто «прикрити», бо зі свідком ДТП, тим самим Юрієм, який йшов того вечора разом з їхніми дітьми, працівники поліції ні разу не зв’язалися, аби взяти свідчення.

Тим часом Турійщиною ширяться чутки, що за кермом перебував син «когось зі зв’язками», та кого саме – не знають. Аби справу таки належно розслідували, батьки Руслана та Ані в перерві між чергуваннями біля дітей, днями написали відповідну заяву в прокуратуру області.

У відповідь на усний запит у ГУ Нацполіції області повідомили, що особу водія, який був за кермом автомобіля, встановили - ним виявився 20-річний мешканець Володимира-Волинського. Чи був він на момент аварії тверезий – досі невідомо: водій сам звернувся до поліції лише наступного дня і тоді в нього взяли кров на визначення вмісту алкоголю. Результати аналізу досі не надійшли. Вочевидь, коли на місце аварії прибула поліція, то водія там вже не було, інакше б освідування провели того ж вечора.

Наразі за фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 КК України. Але статтю можуть перекваліфікувати після того, як судово-медична експертиза встановить ступінь тяжкості тілесних ушкоджень постраждалих, які досі не приходили до тями. Нині, згідно з офіційною інформацією, в рамках провадження призначені судово-медична експертиза та експертиза транспортного засобу, який перебуває на штрафмайданчику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Віктор Показати IP 18 Серпня 2016 14:51
Обли добрі що ж то робиться. Треба звертатися до Гройсмана і нехай приймає якісь рішення або ж самим людям вже виходити у щось робити. Скільки таке уде відуватись????? Скажіть?????Синки і доці багатіїв що хочуть те і роблять і все їм з рук
петро до Віктор Показати IP 18 Серпня 2016 19:49
Вірно кажете!!!!суд лінча аби хоча б одному зробили інші б боялися.в деяких країнах є таке покарання руку-злодіям, вухо-шпигунам,язик-брехунам і тд-відтинали І вішали на шию поверх одягу злочинц Ю.щоб не тратити грощей на утримання його відпускали але років 5 він мусив той орган носити на шиї поверх одягу За тим слідкувала спецслужба Треба в нас таким водіям руку відрубати і на ланцюг на шию 5 років хай носить
оля Показати IP 18 Серпня 2016 18:30
Ні людей, ні Бога не бояться. Будь-яка нормальна адекватна людина кинеться допомагати постраждалим. А як назвати тих, хто читає статуси з соцмереж і сміється, доки поряд помирають (з їх вини!!!) молоді люди? Навіть слова такого нема!
Марк Показати IP 18 Серпня 2016 21:34
яка країна,таке й бидло...
Василь Показати IP 19 Серпня 2016 00:21
Судячи з коментарів, ніхто так і не зрозумів досі що своїми руками (язиками, головами) накоїли... Ідіть до уряду милостиню просити!
Свідок Показати IP 20 Серпня 2016 12:37
Звідки взагалі інформація про те, що вони сміялися? Не було такого! І статусів ніяких ніхто не читв із соціальних мереж. І як так, що поліція приїхала на місце ДТП, а водій сам зранку звернувся до поліції?
Валентина Показати IP 22 Серпня 2016 23:43
Дай Боже їм здоров'я.тільки живіть.ви ще так мало побачили.а тих покидьків за грати,як можна бути такими жорстокими.це ж яка така доза повинна бути,щоб отак за дві секунди зруйнувати вщент дві молоді долі......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus