USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Дубілет розповів про перші кроки у боротьбі з рейдерством

2 Вересня 2019 12:29
В Україні відкриті дані про юридичних осіб (ЄДР) почали публікуватися щодня, а не щотижня.

Про це повідомив новий міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

«Міні-перемога-1. Ми домоглися того, що відкриті дані про юридичних осіб (ЄДР) почали публікуватися щодня, а не щотижня. Чому це важливо. Часто рейдерство виражається в тому, що у компанії раптом змінилися власники або директори в той час, як реальні власники про це нічого не знають. В Україні є кілька компаній, які дозволяють безкоштовно відстежувати такі зміни – OpenDataBot, ПриватБанк, YouControl, LIga, Vkursi. І якщо раніше жертва рейдерства могла дізнатися про несподівані зміни в своїй компанії з запізненням до тижня (за цей час компанію можуть «віджати» ще більше – забрати активи, перепродати і т.д.), то тепер затримка буде до одного дня», – написав він.

Дубілет порадив всім власникам бізнесу безкоштовно підписатися на один із сервісів, перерахованих вище, щоб спати трохи спокійніше. Також, за словами нового міністра, інформування про зміну даних тепер працює для всіх компаній, а не тільки тих, хто підписався.

«OpenDataBot тепер розсилає СМСки за всіма, по кому відбулися зміни (телефон береться з того ж ЄДР, тому важливо, щоб там були реальні контакти), а ПриватБанк – по всіх своїх клієнтах», – зазначив Дубілет.

Міністр також повідомив, що у бізнесу з’явилася можливість подавати скарги до Антирейдерської комісії в електронній формі через iGov.

«Міні-перемога-2 ... Раніше, щоб подати скаргу, вам потрібно було, по-перше, найняти юристів, які підготують для вас великий пакет документів (і навіть з цим половина заявок відхилялася з формальних причин). Більш того, поки ці документи доходили до комісії через ланцюжок канцелярій, могло пройти 2 тижні. Ми ж створили на iGov форму, яку майже неможливо заповнити так, щоб її відхилили через формальні ознаки (можна навіть заповнити без юристів!). Більш того, вона надходить в роботу комісії миттєво», – написав Дубілет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Невже? Показати IP 2 Вересня 2019 14:06
І з церковним теж?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus