USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Дух Різдва» - за ґратами волинських колоній

19 Грудня 2013 07:00
Виставка художньо-прикладних творів засуджених під назвою «Різдвяні візерунки» відбулася в управлінні ДПтС України України у Волинській області.

Засуджені підготували різноманітні роботи до конкурсу, в яких варто відзначити і творчий підхід, і майстерність володіння певними техніками образотворчого мистецтва, - повідомили в управлінні ДПтС в області.

Один із засуджених Маневицької ВК №42 Ігор Антонюк підготував картину, виготовлену технікою художнього випалювання на дереві, де зображений біблійний сюжет народження Христа. Інший засуджений зобразив цей же сюжет, але за допомогою олійних фарб на лляному полотні. У цій картині святість цієї події підкреслено блискучими барвами.

Оригінальний підхід до конкурсної роботи використав засуджений Ігор Сугак, котрий спорудив храм за допомогою сірників. При погляді на цю композицію: в уяві постає перегук дзвонів, в атмосфері витає «дух Різдва».

Засуджені Цуманської ВК №84 здивували творчими роботами, виготовленими за допомогою вишивки на тканині бісером під назвами «Ангел Охоронець» та «Свята Мучениця Лідія». Вони виглядають святково і зроблені засудженими Володимиром Маюком та Ігорем Дейною з вірою в Бога.

Вишивку «Різдвяна ніч» із пейзажем, вишитим шовковими нитками на полотні, підготував засуджений Ковельської виховної колонії Едуард Столяр.

Персонал управління високо відзначив творчі роботи засуджених, оглядаючи виставку творів. Журі управління визначило найкращі роботи, які будуть представлені в апараті ДПтС України на Всеукраїнській виставці художньо-прикладної творчості засуджених «Різдвяні візерунки», організованому з ініціативи Синодального відділу УПЦ у справах душпастирської опіки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нормальний Показати IP 19 Грудня 2013 10:25
Треба туди на екскурсію майданутих завезти, щоб побачили як там добре, і спочатку думали, а потім громили...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus