USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Духовні цінності та здоровий спосіб життя: у школах Луцької громади впровадили програму «Знати, щоб жити»

25 Грудня 2021 14:14
«Знати, щоб жити» – програму з такою назвою з вересня поточного року впровадили у школах Луцька та приєднаних громад. Вона спрямована на формування духовних цінностей та здорового способу життя у молоді.

Координатор програми Петро Олексюк розповів, що вона включає 14 тем і розповідає усю правду про вплив наркотиків, алкоголю, тютюнопаління, ігроманію та життя онлайн, йдеться на сайті Луцькради.

«Ми застерігаємо дітей від небезпек, які є в інтернеті та розповідаємо про небезпеки, з якими вони можуть зустрітись у своєму молодому віці. З іншого боку мотивуємо їх та показуємо, які є альтернативи для розвитку їхньої особистості», – зазначає лектор.

Програма «Знати, щоб жити» працює з вересня. Вона спрямована на учнів 8-11 класів. За потреби – читають лекції й молодшим. Здебільшого на виховних годинах. На постійній основі в школах задіяно три лектори, допомагають також волонтери.

Програма розроблена й впроваджена з ініціативи депутатів фракції «ЗА Майбутнє» у Луцькій міській раді.

«Такі уроки дуже потрібні молоді, – ділиться емоціями після лекції одинадцятикласниця Катерина Ткачук. – На мою думку, це дуже актуальна тема сьогодні, адже від залежності страждає багато людей та й дуже сумна статистика. Такі уроки дають зрозуміти, що життя – це найважливіша цінність. І його потрібно берегти. Такі проблеми не повинні виникати, тому що треба жити у задоволення без наркотиків, алкоголю та тютюну».

Курс лекцій узгоджено з департаментом освіти Луцької міської ради. Про це зазначив один із ініціаторів розробки цієї програми депутат міської ради Роман Кравчук. Він каже, що багато років свого життя присвятив молодим людям, працюючи з ними.

«Хоч ця програма й нова, але вже є хороший результат. Вона допомагає нашим дітям зберегти своє майбутнє. В наступному році ми хочемо адаптувати програму для студентів та зняти фільм про вплив наркотиків. Ми готові ділитись нею з іншими містами, тому що вже маємо чимало заявок», – сказав він.

«Програма передбачає багато заходів: і спілкування з молоддю, і блокування телеграм-каналів, де продаються наркотики, замальовування надписів. Також буде посилена робота з поліцією щодо громадян, які роблять закладки по місту. Але просвітницька робота у нас на першому місці. Бо якщо не буде попиту – не буде й пропозиції», – розповів у свою чергу Луцький міський голова Ігор Поліщук.

В підготовці та в реалізації програми «Знати, щоб жити» залучено свідомий бізнес. Підприємці Леонід Джулінський та Григорій Зеленюк профінансували її розробку та виплачують зарплати трьом працівникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Т Показати IP 27 Грудня 2021 10:14
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus