USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Знати, щоб жити»: у Луцьку презентували книгу для роботи з молоддю

23 Лютого 2022 20:54
У Луцьку видали книгу для ведення курсу з протидії наркоманії та іншим негативним явищам серед молоді, який почали викладати у школах громади.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку розробили програму підвищення і пропагування морально-етичних цінностей серед молоді. Її реалізувала робоча група з напрацювання програми з протидії наркоманії та інших негативних явищ серед молоді, до якої увійшли не тільки депутати, а й представники ювенальної превенції, департаменту сім’ї, молоді та спорту, управлінь освіти, охорони здоров’я тощо. З вересня у школах Луцької громади розпочалося викладання християнської етики.

Програма, яку напрацьовували для шкіл Луцької міської територіальної громади, містить різнобічні теми. Серед них – боротьба з наркоманією, алкоголізмом, фінансова грамотність, взаємини між людьми, безпека в соціальних мережах, правда про секс і аборти. Методичні матеріали розробляв благодійний фонд «Переображення».
Читати ще: «Маємо спрацювати на випередження», – депутат Луцькради Роман Кравчук про нову програму виховання дітей та молоді

Під час сесійного засідання депутат Луцької міської ради від фракції «ЗА Майбутнє» Роман Кравчук презентував книгу «Знати, щоб жити», видання якої стало можливим завдяки цій ініціативі. Це методичні рекомендації педагогам, які будуть проводити такі заняття з молоддю.

«Сьогодні нам, крім зовнішнього фронту, слід пам’ятати і про внутрішній. Це захист нашого молодого покоління. За дорученням міського голови разом з департаментом освіти і департаментом молоді і спорту була розроблена програма, яку вже реалізовують у Луцьку. За пів року нею охоплено близько 5 тисяч дітей, проведено до 400 лекцій. Це наша спільна перемога. У кожній школі Луцької громади відбувається надзвичайно кваліфіковане і якісне навчання. Це боротьба з наркоманією, алкоголем, курінням, булінгом і багатьма іншими негативними явищами. Ми маємо великий запит на те, щоб поширити її областю та усією Україною. Бо цей продукт унікальний в своєму роді», – зазначив він.
Читати ще: Не для оцінки, а для життя. Луцьким школярам розповідатимуть про секс, аборти і фінансову грамотність

Своєю чергою, директор департаменту освіти Луцької міської ради, депутат від фракції «ЗА Майбутнє» Віталій Бондар зауважив, що згадана програма отримала хороші відгуки у школах.

«Ця програма, яку ми зініціювали торік, гарно зайшла в заклади освіти, керівники відгукуються дуже позитивно і реакція дітей хороша на те, як подається інформація, як працюють у виховному напрямку. Вона дуже якісна. Згідно з освітнім законодавством наразі з освітнього процесу виключений виховний момент. Тому вона дуже на часі», – пояснив він.
Крім того, додав Роман Кравчук, у Луцьку хочуть почати роботу над створенням фільму «Правда про наркотики» і сподіваються наприкінці 2022 року його презентувати.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus