USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Думала: піду зі сцени назавжди». Співачка з Луцька розповіла, чому не любить виступати в рідному місті

7 Серпня 2021 15:52
Поетка, співачка, солістка рок-гурту VLASNA, піар-директорка Одеського кінофестивалю Тетяна Власова, яка родом із Луцька, презентувала на літературній сцені «Бандерштату» свою першу поетичну збірку «Ефект близькості», передмову до якої написав відомий письменник Сергій Жадан.

Нагадаємо, біля Луцька відбувається фестиваль українського духу «Бандерштат». Фестиваль стартував у п’ятницю, 6 серпня, і триватиме до неділі на території Рованців, поблизу центрального парку

Читати ще: Усе, що треба знати про «Бандерштат-2021». Програма, ціни, цікавинки

Як поділилася Тетяна Власова, цього літа вона їздить українськими фестивалями, де не тільки виступає з музичним гуртом, але й представляє свою дебютну книгу. Вона зізналася, що не готується до спілкування з читачами, тому її виступи на літературних сценах – завжди імпровізація.

«Це вже п’ятий фестиваль для мене цього літа», – сказала вона.
Пригадала, що читала свої вірші також на сході країни: «Коли ти починаєш читати людям, спершу вони не розуміють про що це, а потім починають тебе любити».

Як зізналася, найважче їй виступати саме перед публікою в Луцьку.

«Колись ми виступали тут із гуртом, і я думала, що піду зі сцени вже назавжди. Ми стараємося, граємо, а люди просто стоять з байдужими лицями весь концерт. Я думаю: Боже, коли все закінчиться? Концерт закінчується, а я думаю: все, провал. Перший концерт у Луцьку. Я для чогось і маму запросила. І тут вишиковується черга з людей, які починають з тобою фотографуватися і кажуть: ви так класно зажглі. Кажу: дякую, що ви це сказали вже потім, після концерту, а не під час», – розповіла вона.

Пообіцяла: таки планує вчергове виступити в рідному місті, цього разу – з літературно-акустичною програмою.
Читати ще: Бандерштат-2021, день перший. Фоторепортаж

Окрім того, Тетяна Власова – авторка літературно-мистецького проєкту «Інші вірші», покликаного зробити українську поезію мейнстрімом. У рамках цієї акції поети-початківці мають можливість представити свої вірші публіці.

Сама ж Тетяна почала писати вірші у 2013 році. Це сталося під час Майдану.

«Зранку за кавою я написала один рядок, а потім написала вірш, виклала його на Фейсбуці і забула, пішла в офіс займатися своїми справами. Увечері відкриваю сторінку, а там уже понеслося. Люди були тоді дуже чутливі до цих віршів про Майдан. Почалися репости, коментарі, повідомлення. Людей це дуже зачепило. Цей вірш теж увійшов у збірку. Потім були написані ще кілька віршів, а далі я почала писати про все, про людей», – поділилася співачка та поетеса.

Аби зробити свою першу книгу цілісною, Тетяна розділила її на п’ять частин: історія про країну, історія про любов, про місто, про тебе і про мене.
Насамкінець вона зачитала присутнім кілька віршів зі своєю збірки.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фанні Каплан Показати IP 7 Серпня 2021 18:27
Вже по одному концерту засудила Луцьк і лучан((( Ото зірка! А хтось чув її пісні?)
Анонім Показати IP 7 Серпня 2021 20:30
То не втрата
Всезнайко Показати IP 7 Серпня 2021 20:52
Широко известная в узких кругах
Andrij Показати IP 9 Серпня 2021 00:52
Молодець, менi дуже подобаэться ii творчiсть !!!!!
А Показати IP 9 Серпня 2021 10:49
Хто це???!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus