USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

«Думала, що мене поб’ють»: журналістка з Луцька, яка живе на Мальті, підтримала збірну України на стадіоні

18 Жовтня 2023 10:23
Журналістка з Луцька Олександра Містюк близько п’яти років живе на Мальті, тому коли дізналася, що на острів прилетить збірна України, аби зіграти з місцевою збірною в рамках відбору на Євро, одразу ж купила квитки на стадіон. Дівчина не є фанаткою футболу, але каже, що просто не могла не підтримати своїх.

Враженнями від переможної гри (збірна України обіграла Мальту з рахунком 3:1) та атмосфери на стадіоні Олександра Містюк поділилася з Інформаційним агентством Волинські Новини.

Лучанка зауважила, що на Мальті був передматчевий ажіотаж, зокрема і в її компанії. Олександра вирішила відвідати матч з подругою-мальтійкою Ребекою. За квитки вони заплатили по десять євро, найдорожчий пропуск на матч вартував 20 євро. Для лучанки цей футбольний турнір був другим у житті. Вперше на стадіон вона потрапила на матч між «Волинню» та київським «Динамо».
Національний стадіон Та'Калі було поділено на три зони: місцеві активні вболівальники, гостьовий сектор та нейтральні сектори. Третину від усіх вболівальників становили українці, адже їх чимало проживає на Мальті. Зі слів лучанки, підтримка збірної України була гучнішою, ніж у місцевої команди. Олександра Містюк з подругою дивилися матч на нейтральних секторах. Здебільшого там були мальтійці. До слова, дівчина працює в одному з місцевих казино і впізнала серед вболівальників одного з клієнтів. Як зазначила, на звичайних секторах було багато вболівальників з інших країн, які просто зробили ставки на перемогу Мальти через великі коефіцієнти.
«Перший гол, який забила Мальта, був для нас неочікуваним, бо ми трішки запізнилися. Наші гравці стояли, ніби заморожені, а мальтієць пробіг і просто забив. Я сиджу й думаю: що це таке? (сміється, – О.З.) Мені здалося, що наші футболісти були дуже розслаблені. Зрозуміло, що я диванний експерт, але було таке враження, що вони ледве бігають. А коли наші забили пенальті і вийшли вперед, то я не дуже святкувала, бо думала, що мене поб’ють (сміється, – О.З.)», – розповіла Олександра Містюк.

Відзначимо, що героєм матчу став Михайло Мудрик, який заробив пенальті, а потім і сам забив. Як розповіла Олександра, гру вінгера «Челсі» оцінили й місцеві дітлахи, які підтримували і свою збірну, і постійно вигукували «Мудрик, Мудрик!»

«Коли Мудрик забив третій гол – чверть вболівальників на стадіоні просто встали і вийшли. А я в цей момент нарешті емоційно відсвяткувала. Хай як дивно, мальтійці дуже люблять футбол і вони завжди засмучені через те, що в них дуже слабка команда. Ребека, наприклад, знала, що Мальта програє. Але в них загалом 500 тисяч населення – це два Луцьки. Тому нічого дивного», – зазначила Олександра.
З її слів, у контексті матчу про війну в Україні на Мальті, на жаль, не згадували. Мальтійці лише боялися, щоб лиха не наробили палестинці. А у вересні минулого року Мальта грала з Ізраїлем. Місцеві фани провокували ізраїльтян, кричали: «Звільніть Палестину!» Тоді між ними відбулася серйозна бійка.
Читати ще: «Росіяни бояться казати, що вони з Росії». Луцька журналістка, яка живе на Мальті, – про страждання русні, нареченого з Угорщини та пропаганду

«На щастя, таких провокацій у бік українців під час матчу і після гри не було. Але й загалом якихось згадок про війну в Україні також не було», – резюмувала Олександра Містюк.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 18 Жовтня 2023 11:30
Журналістка..., і 5-тий рік живе на Мальті? Непогана робота..., зрозуміло, що за війну ніхто і не згадував...
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2023 15:54
Усі такі патріоти! Десятками років живуть та працюють за кордоном. І це не від хорошого життя в Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus