USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Два головні храми Києво-Печерської лаври закрили для УПЦ МП

2 Січня 2023 10:25
1 січня представники УПЦ МП не змогли потрапити до двох головних храмів Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляє «Апостроф».

Так, для всіх відвідувачів обмежили доступ на територію Успенського собору та Трапезної церкви. Офіційна причина – припинення договору оренди від 1 січня.

«На сьогоднішній день у нас немає доступу до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», а є доступ до тієї території, яка була нашою. Це всі наші території, але нас туди не пускають», – заявив намісник Лаври митрополит Павло (Лебідь).

У коментарі виданню «Політика країни» він заявив, що зараз представники не мають доступу до храмів Верхньої Лаври. Павло вважає, що договір оренди Успенського та Трапезного соборів триває, оскільки про їхнє не продовження йому ніхто не повідомляв.

Як повідомлялося, 1 грудня відбулося засідання РНБО, на якому розглядалися зв’язки окремих релігійних кіл в Україні та Росії. Було доручено Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Йшлося про УПЦ МП.

2 грудня Свято-Успенську Києво-Печерську лавру зареєстровано як монастир у складі ПЦУ. Відповідні дані були внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 2 Січня 2023 10:44
це треба було зробити в 1991. РПЦ мп за тридцять років нашкодила Україні і довела до війни.
Клава Показати IP 2 Січня 2023 11:10
ну, не заборонили ж кататись на "Мерседесі" та спати з хлопчиками ?.. - переживуть..
Українці Показати IP 2 Січня 2023 11:14
А що тому попу ще повідомляти про непродовження договору, якщо він сам той договір підписував і чудово знав про його зміст ! Там же чорним по білому написано, що термін його дії закінчується 31 грудня 2022 року ! Бачили очі ... ! Треба бути законопослушним !
Здоровий глузд Показати IP 2 Січня 2023 23:09
Як це не дивно звучить, але після упцмп треба ці храми очистити від нечистої сили, бо десяток років там співали 'осанну' гундяєву,(кірілу.).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus